+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Joi, 09 Februarie 2012 00:16

LimfadenectomieLimfadenectomia este o intervenție chirurgicală de extirpare a unei mici părți a sistemului limfatic. Scopul acestei intervenții este de a îndepărta pericolul metastazelor ganglionare la pacienții care suferă de una sau mai multe forme de cancer. Mai exact, medicii vor scoate ganglionii și vasele limfatice care drenează organul afectat, precum și țesutul grăsos care le înconjoară.

 

În materialul didactic video pe care îl veți urmări în continuare, Explore Medicine TV prezintă cazul unui pacient în vârstă de 74 de ani cu tumoră de lob inferior drept pulmonar, la care s-a intervenit pe cale toracoscopică pentru lobectomie inferioară dreaptă. Intraoperator au fost descoperite multiple adenopatii mediastinale, motiv pentru care s-a decis limfadenectonomia mediastinală toracoscopică de stadializare.

Limfadenectomia a fost realizată la Spitalul Universitar de Urgență Elias, cu ajutorul unei echipe condusă de dr. Valentin Calu și Conf.Univ.Dr. Dan Ulmeanu, materialul didactic video fiind dublat cu explicații pentru fiecare timp operator.

Atenție! Acesta este un material didactic video cu conținut medical explicit! Materialul didactic video realizat de Explore Medicine TV poate fi vizualizat prin înregistrarea dumneavoastră pe site și efectuarea plății aferentă acestuia. Costul vizionării filmului dedicat limfadenectomiei este de 10 credite.

Video operatie Limfadenectomie

 limfadenectomie

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP