+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Joi, 09 Februarie 2012 00:16

Filmul prezintă cazul unei paciente tratată pentru o anomalie de clasa a III-a cu devierea mandibulei spre partea stângă și ocluzie inversă laterală. Din cauză că relațiile de ocluzie sunt aproape unite pe partea stângă, iar linia mediană mai este deviată, pe partea dreaptă există destul spațiu de-a lungul canalului dintre cuspizii superiori, astfel încât relațiile de oculzie să fie ghidate spre spațiul vestibular drept, corectând astfel ocluzia frontală.

 

 

Pentru corectarea relaţiilor de ocluzie, este necesară o zonă de ancorare foarte bună pe partea dreaptă, astfel încât să se tracţioneze și să se încline toată partea stângă ușor spre dreapta. Se va aplica un implant de primă generație, care a fost preluat și în ortodonție.

Acestea sunt implanturi au diametru ce variază de la 1,5 mm până la 1,8 mm și o lungime între 15 și 18 mm. Introducerea mini implantului se face pe două corticale, una vestibulară și a doua linguală. Durata de folosire a acestor implanturi nu depășește, în general, 6 luni, timp în care se obține rezultatul ortodontic dorit, urmând apoi eliminarea implantului.

Concret, procedura constă în anestezierea pacientei, apoi introducerea mini implantului printre rădăcina mezială a molarului de 6 ani și rădăcina premolarului 2 şi înşurubarea implantului. Procedura se finalizează prin aplicarea catenei pe mini implant și pe zona pe care urmează să se execute tracțiunea şi îndepărtarea excesului.

Fiecare timp operator este explicat de către prof. univ. dr. Dragoş Stanciu, şeful Catedrei de Ortodonţie  şi Ortopedie Dento-facială, Facultatea de Medicină Dentară.

 

Atenție! Acesta este un material didactic video cu conținut medical explicit! Materialul didactic video realizat de Explore Medicine TV poate fi vizualizat prin înregistrarea dumneavoastră pe site și efectuarea plății aferentă acestuia. Costul vizionării filmului dedicat PROCEDURAeste de 10 credite.

 

 

Video operatie Implant dentar - Dr. Dragos Stanciu

 abordare

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP