+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Joi, 09 Februarie 2012 00:16

Hernie ombilicalaExplore Medicine TV vă prezintă cazul cazul unui pacient cu două hernii, tratate chirurgical în același timp operator. Este vorba despre o hernie inghinală oblică externă dreaptă și o hernie ombilicală. Hernia inghinală și hernia ombilicală sunt defecte parietale abdominale, boli de sorginte chirurgicală.

 

Hernia inghinală se caracterizează prin exteriorizarea unui organ abdominal, cel mai frecvent epiploonul, intestinul subțire sau intestinul gros sub tegumentul regiunii inghinale. Hernia ombilicală se particularizează prin exteriorizarea epiploonului sau intestinului subțire, de data aceasta sub tegument prin orificiul ombilical, care este lărgit.

Apariția herniei inghinale este favorizată de efortul fizic mare, de tuse, constipație și obezitate. Pe lângă aceste cauze, hernia ombilicală mai poate apărea și ca rezultat al lărgirii inelului ombilical odată cu întinderea peretelui abdominal la femeia gravidă, dar și în urma curelor de slăbire drastice.

Hernia inghinală și hernia ombilicală se tratează exclusiv pe cale chirurgicală, ambele având drept scop reintroducerea în cavitatea abdominală a conținutului herniar și restabilirea integrității peretelui abdominal.

 

Atenție! Acesta este un material didactic video cu conținut medical explicit! Materialul didactic video realizat de Explore Medicine TV poate fi vizualizat prin înregistrarea dumneavoastră pe site și efectuarea plății aferentă acestuia. Costul vizionării filmului dedicat intervenției de hernie ombilicală și hernie inghinală oblică externă dreaptă este de 10 credite.

Video operatie hernie ombilicala

 hernie

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP