+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Joi, 09 Februarie 2012 00:16

Explore Medicine TV vă prezintă cazul unui pacient, operat în urmă cu 10 ani de pneumectomie stângă pentru repararea unui plămân distrus cu fistulă bronșică stângă și empiem pleural stâng. Abordarea videomediastinoscopica transcervicală a bronșiei principale stângi presupune utilizarea unui disector mobil și a unui videomediastinoscop, de tip Wolf, cu lame detașabile.

 

Combinarea videomediastinoscopiei cu staplarea bronșică automată permite scurtarea timpului operator, a spitalizării pacientului și dispariția cvasi-completă a șocului operator.

Intervenția chirurgicală este efectuată sub anestezie generală prin incizia cervicală suprasternală de 2 cm. Pentru a putea avea acces la bronșia primitivă stângă într-un mediu curat și nemodificat anatomic, se va utiliza abordul cervical al mediastilului.

Abordarea videomediastinoscopica transcervicală a bronșiei principale stângi a fost realizată la Spitalul de Urgență ELIAS din București, de către o echipă de medici formată din Șef lucrări, dr. Cristian Paleru, conf. univ. dr. Dan Ulmeanu și  dr. Daniela Cotescu, materialul didactic video fiind dublat cu explicații pentru fiecare timp operator.

 

Atenție! Acesta este un material didactic video cu conținut medical explicit! Materialul didactic video realizat de Explore Medicine TV poate fi vizualizat prin înregistrarea dumneavoastră pe site și efectuarea plății aferentă acestuia. Costul vizionării filmului dedicat abordării videomediastinoscopiei transcervicale a bronșiei principale stângi este de 15 credite.


Video operatie Abordare videomediastinoscopica transcervicala a bronsiei principale stangi

 abordare2

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP