+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Ghid analize medicale

V-ați uitat de multe ori peste analizele medicale, fără să înțelegeți ce înseamnă fiecare valoare și cum vă poate afecta sănătatea? Dacă da, atunci acum nu mai aveți această problemă. Vă oferim în continuare un ghid de analize medicale care vă va facilita înțelegerea și formarea unei opinii în legătură cu starea dumneavoastră de sănătate, chiar înainte de merge la medic.

analiza sangeTrigliceridele sunt lipide simple din grăsimi, cu rol energetic. Mai exact, sunt acele grăsimi care se depun pe vasele de sânge și în ficat, iar creșterea lor reprezintă un semnal de alarmă, putând provoca sclerozarea arterelor.

Citeşte mai mult...
 

glicemieGlicemia este analiza care indică nivelul zahărului din sânge. Măsurarea zahărului din sânge este strâns legată de nivelul glucozei din sânge. Glucoza reprezintă combustibilul de bază pentru obținerea energiei necesare omului.

 

Citeşte mai mult...
 

analiza sangeTrombocitele sunt cele mai mici componente solide ale sângelui și au rolul de a închega sângele și de a opri hemoragia. Măsurătorile se raportează la un milimetru cub de sânge.

 

Citeşte mai mult...
 

analiza sange_2Leucocitele (WBC) sau globulele albe sunt create de măduva spinării și sunt de mai multe feluri, după formă și structură: granulocite neutrofile, granulocite eozinofile, limfocite, monocite.

 

Citeşte mai mult...
 

Pagina 8 din 9

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP