+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Ghid analize medicale

V-ați uitat de multe ori peste analizele medicale, fără să înțelegeți ce înseamnă fiecare valoare și cum vă poate afecta sănătatea? Dacă da, atunci acum nu mai aveți această problemă. Vă oferim în continuare un ghid de analize medicale care vă va facilita înțelegerea și formarea unei opinii în legătură cu starea dumneavoastră de sănătate, chiar înainte de merge la medic.

calciuCalciul se găsește în ornanismul uman în proporție de 99% în masa osoasă, doar 1% regăsindu-se în spațiul extracelular. În organismul unui adult, calciul reprezintă aproximativ 2% din masa corporală. Variațiile calcemiei ionice le urmează în general pe cele ale calcemiei totale în patologia umană.

Citeşte mai mult...
 

analiza sangeAminotransferaza alanină (ALT) este o enzimă care poate fi întâlnită în ser, dar și în diferite țesuturi. ALT este măsurată cu ajutorul unui test hepatic.

Citeşte mai mult...
 

sumar urinaAlbumina este o proteină care se găsește în sânge, dar care în urma proceselor de filtrare și absorbție a sângelui la nivelul rinichilor, poate ajunge în urină. Trecerea albuminei din sânge în urină se face atunci când rinichii au probleme și nu mai funcționează așa cum trebuie.

Citeşte mai mult...
 

test de_sangeAcidul uric seric sau este substanța care se regăsește în sânge și urină. Rezultată din arderea proteinelor și degradarea purinelor libere precum adenina, hipoxantina, guanina.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 6 din 9

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP