+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Ghid analize medicale

V-ați uitat de multe ori peste analizele medicale, fără să înțelegeți ce înseamnă fiecare valoare și cum vă poate afecta sănătatea? Dacă da, atunci acum nu mai aveți această problemă. Vă oferim în continuare un ghid de analize medicale care vă va facilita înțelegerea și formarea unei opinii în legătură cu starea dumneavoastră de sănătate, chiar înainte de merge la medic.

TSH

analize medicale laborator2Eliberarea de TSH (hormon de stimulare tiroidianǎ) constituie mecanismul central prin care hormonii tiroidieni sunt reglați. TSH-ul se formeazǎ ȋn celulele bazofile ale hipofizei anterioare și este controlat de hormonul eliberator de TSH (TRH) produs de hipotalamus.

 

Citeşte mai mult...
 

analiza sange_2Fosforemia reprezintă concentrația fosforului în sânge.

 

Citeşte mai mult...
 

analize medicale_laboratorFosfataza alcalină este o enzimă care face parte din clasa hidrolazelor. Fosfataza alcalină este alcatuită în principal din trei forme izoenzimatice: hepatobiliară, osoasă și intestinală. La acestea se adaugă o formă tranzitorie în timpul sarcinii, forma placentară.

 

Citeşte mai mult...
 

analize medicale_laborator2Fosfataza acidă este o enzimă care se formează în special în prostată sub influența hormonilor androgeni. Activitatea sa fiziologica optimă are loc la un pH acid (4,6), iar în mod normal, ea se găsește în ser.

 

Citeşte mai mult...
 

Pagina 4 din 9

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP