+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Ghid analize medicale

V-ați uitat de multe ori peste analizele medicale, fără să înțelegeți ce înseamnă fiecare valoare și cum vă poate afecta sănătatea? Dacă da, atunci acum nu mai aveți această problemă. Vă oferim în continuare un ghid de analize medicale care vă va facilita înțelegerea și formarea unei opinii în legătură cu starea dumneavoastră de sănătate, chiar înainte de merge la medic.

INR

analiza sange 2INR-ul este un test de coagulare a sângelui, care este utilizat în principal pentru a monitoriza terapia cu warfarină însă poate fi, de asemenea, recomandat de către medic pentru testarea funcţiei hepatice.

Citeşte mai mult...
 

analize medicale laboratorFibrinogenul este o proteină globurală prezentă în plasma sanguină care, sub acţiunea trombinei, se transformă într-o proteină insolubilă, fibrina. Acesta este, de asemenea, factorul I plasmatic al coagulării.

Citeşte mai mult...
 

analiza sangeEritrocitele sau celule roşii din sânge efectuează schimbul de oxigen şi dioxid de carbon dintre plămâni şi ţesuturile organismului. Numărătoarea de eritrocite se realizează prin recoltarea unei cantităţi forte mici de sânge, iar rezultatul se raportează la 1 mm cub de sânge.

Citeşte mai mult...
 

VSH

analize in laboratorVSH-ul este definit drept viteza de sedimentare a hematiilor ȋntr-o probǎ de sȃnge ȋn intervalul de o orǎ sau douǎ, iar cu cȃt hematiile se sedimenteazǎ mai repede cu atȃt VSH-ul este mai mare.

 

Citeşte mai mult...
 

Pagina 3 din 9

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP