+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Ghid analize medicale

V-ați uitat de multe ori peste analizele medicale, fără să înțelegeți ce înseamnă fiecare valoare și cum vă poate afecta sănătatea? Dacă da, atunci acum nu mai aveți această problemă. Vă oferim în continuare un ghid de analize medicale care vă va facilita înțelegerea și formarea unei opinii în legătură cu starea dumneavoastră de sănătate, chiar înainte de merge la medic.

test de sangeUreea serică este cunoscută drept un indicator al funcţiei hepatice şi al funcţiei renale. Ureea este produsul final al metabolismului proteinelor, fiind sintetizată de ficat şi elminată pe cale renală. Ureea din sânge şi din urină diferă în funcţie de alimentaţia proteică fiind, în acelaşi timp, invers proporţională cu anabolismul celular din cursul stărilor de creştere, graviditate sau convalescenţă.

Citeşte mai mult...
 

analize de sange 4Trombocitele au un rol important în coagularea sângelui. În cazul unei hemoragii, prin leziuni ale vaselor de sânge, acestea se adună în grămezi şi contribuie, împreuna cu alte mecanisme la închegarea sângelui şi închiderea rănii. Procedeul de determinare a valorii trombocitelor se realizează la fel ca şi în cazul numărătorii de eritrocite.

Citeşte mai mult...
 

analize sange 3Reticulocitele sunt celulele roşii „imature", iar ele se întâlnesc în circulaţie aproximativ cu o zi sau două înainte de trasformarea lor în hematii (celule roşii). Determinarea numărului de reticulocite este un test de sânge efectuat pentru a evalua producţia de celule imature roşii din sânge.

Citeşte mai mult...
 

analize in laboratorLeucocitele sunt cunoscute şi sub numele de celulele albe al sângelui, acestea ajută la lupta împotriva infecţiilor. Există cinci tipuri principale de celule albe în sânge: bazofilele, eozinofilele, limfocitele (celule T si celulele B), monocitele şi neutrofilele.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 2 din 9

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP