+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Joi, 26 Ianuarie 2012 16:15

glicemieGlicemia este analiza care indică nivelul zahărului din sânge. Măsurarea zahărului din sânge este strâns legată de nivelul glucozei din sânge. Glucoza reprezintă combustibilul de bază pentru obținerea energiei necesare omului.

 

Pentru asigurarea cantității optime de glucoză în sânge, oamenii trebuie să consume dulciuri și alimente care conțin amidon precum cerealele sau cartofii.

Valorile normale ale glicemiei:

• 70 – 110 mg la 100 ml de sânge.

 

Nivelul glicemiei crește la bolnavii de diabet zaharat din cauza secreției mici de insulină. Glucoza nu se va consuma suficient, acumulându-se în sânge și astfel va duce la creșterea glicemiei. Dacă glicemia crește peste 200 – 300 mg (hiperglicemie), atunci pacientul poate ajunge în comă diabetică cu sete imensă, gură uscată, respirație rapidă, oboseală, amețeală.

Nivelul glicemiei scade în cazurile de înfometare pentru că se consumă glucidele din ficat, dar și în caz de efort fizic mare sau în cazul în care dabeticii iau o doză mare de insulină. Dacă glicemia scade mult sub valorile normale, se ajunge din nou la comă (hipoglicemie), având ca simptome tremurături, traspirație, slăbiciune.

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP