+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Vineri, 24 Februarie 2012 09:37

sumar urinaAlbumina este o proteină care se găsește în sânge, dar care în urma proceselor de filtrare și absorbție a sângelui la nivelul rinichilor, poate ajunge în urină. Trecerea albuminei din sânge în urină se face atunci când rinichii au probleme și nu mai funcționează așa cum trebuie.

În ceea ce privește valorile normale ale albuminei, trebuie amintit că nivelul normal al tuturor proteinelor în sânge nu trebuie să depășească 90 mg/zi sau să scadă sub 40 mg/zi. În urină, prezența albuminei este considerată dăunătoare organismului, cu toate acestea se acceptă că un nivel urinar al proteinelor de circa 20-30 mg/ 24 ore este fiziologic.

Creșterea nivelului albuminei se înregistrează în cazul bolilor rinichilor și a căilor urinare precum: glomerulonefrite, nefroză, cistită, pielocistită, tuberculoză renală, calcului urinari și în cazul pielonefritele cronice.

De asemenea, apariția albuminei în sânge în cantitate mare este provocată de bolile inimii sau de diabetul zaharat.

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP