+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 18 Iunie 2014 09:13

 

ANMDM-evalua-modifica-lista-medicamente-compensate-gratuiteAgentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) ar putea realiza o procedură de evaluare a DCI-urilor din lista de medicamente compensate și gratuite, în urma căreia ar putea face o serie de modificări, inclusiv excluderea sau includerea unor medicamente.

Potrivit unui nou proiect al Ministerului Sănătății, disponibil pe site-ul oficial și pus în dezbatere publică, ANMDM va dispune de următoarele atribuții: emiterea avizului de includere, extinderea indicațiilor, neincluderea sau excluderea medicamentelor din lista de medicamente compensate și gratuite pentru denumirile comune internaționale (DCI-uri) care au modificări în ceea ce privește siguranța, pentru DCI-urile noi, pentru DCI-urile care și-au schimbat statutul la eliberare și pentru DCI-urile cunoscute dar cu indicație nouă.

În proiect sunt prevăzute toate criteriile evaluării și metodologia de evaluare. De asemenea, include și o listă cu denumirile comune internaționale (DCI-uri) corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate.

Evaluările ar putea fi realizate și la cerere. În anexele proiectului sunt incluse toate actele necesare și documentația pe care solicitanții sunt obligați să le depună dacă doresc să propună includerea unui medicament nou sau a unei indicații noi în lista cu DCI a medicamentelor compensate.

Tot noul proiect al Ministerului Sănătății oferă informații despre contractele cost-volum, care oferă posibilitatea creșterii numărului de persoane care beneficiază de terapie într-un mediu de eficiență, sustenabilitate financiară și de predictibilitate a costurilor din sistemul de sănătate.

 

Autor: Alexandra Necula

 

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP