+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Luni, 01 Octombrie 2012 19:09

PA017420La Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti a avut loc astăzi, 1 octombrie 2012, festivitatea de deschidere a noului an universitar care a coincis, anul acesta, cu sărbătorirea a 155 de ani de la înfiinţarea Universităţii U.M.F. "Carol Davila".

 

Festivitatea de deschidere a debutat cu discursul rectorului universității, Acad. Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu, care le-a urat bun venit și felicitări atât bobocilor, cât și studenților mai vechi, asigurându-i că studiază la cea mai bună facultate de profil din țară: „U.M. F. Carol Davila este cea mai prestigioasă universitate din România, o universitate cu tradiţie, performanţă ştiinţifică şi academică, formată dintr-un corp academic profesionist care le oferă stundenţilor suportul necesar pentru dezvoltarea medicală."

Totodată, rectorul Ioanel Sinescu susţine că obiectivul major al U.M.F. „Carol Davila" este „formarea elitelor, a studenţilor, pentru a deveni medici performanţi. Am convingerea că sistemul academic este garanţia dezvoltării şi a progresului prin creşterea angajamentului profesional şi didactic. Munca stăruitoare a întregii comunităţi universitare va putea menţine prestigiul universităţii U.M.F. Carol Davila la standardele pe care aceasta le-a dezvoltat pe parcursul celor 155 de ani de existenţă academică."

Prezent la festivitatea de deschidere, Dr. Sorin Oprescu, primarul Capitalei, absolvent la rândul lui al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carola Davila", le-a urat bun venit studenţilor şi i-a îndemnat pe aceştia să se bucure de tot ceea ce înseamnă demnitatea meseriei de medic: „Neamul nostru are nevoie de doctori care să îi ţină sănătoşi şi să îi întărească pe oameni. Atât corpul profesoral, studenţii cât şi medicii pe care această universitate i-a produs au reuşit să facă în aşa fel încât U.M.F. Carol Davila să fie o universitate de prestigiu."

Toate personalităţile prezente la eveniment au ținut să-i felicite pe studenți atât pentru alegerea făcută, precum și pentru rezultatele excepţionale obţinute la examenul de admitere.

La festivitatea de deschidere s-au adresat studenților, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Acad. Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu, preşedintele Senatului Universităţii, Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, foştii rectori ai U.M.F. "Carol Davila", Prof. Univ. Dr. Florian Popa, Prof. Dr. Leonida Gherasim şi Prof. Dr. Ludovic Păun cât şi Decanul Facultăţii de Medicină Generală, Prof. Univ. Dr. Doina Pleşca.

În cadul activităţilor de deschidere ale anului universitar s-a desfaşurat şi decernarea titlului de „Doctor Honoris Causa" profesorului A. M. Rokitansky, șeful Departamentului de chirurgie pediatricǎ de la Donauspital din Viena.

De asemenea, în cadrul manifestării, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" a subliniat că „U.M.F Carol Davila s-a bucurat de onoarea de a avea programată în ziua deschiderii anului universitar 2012-2013, prezenţa unei personalităţi deosebite din lumea medicală din Europa şi de pretutindeni, profesorul de chirurgie pediatrică, A. M. Rokitansky, care a fost acceptat cu deosebită cinste de Senatul Universitar pentru a i se acorda diploma „Doctor Honoris Causa." La ceremonie, laudatio a fost rostit de preşedintentele Senatului Universităţii, Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel.

Ca urmare a acestei distincţii, profesorul A. M. Rokitansky a intrat în comunitatea academică a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti.

Evenimentul s-a desfăşurat la Rectoratul U.M.F. "Carol Davila" în prezenţa conducerii universităţii şi a reprezentanţilor Ambasadei Austriei.

 

Divizia de PR&COMUNICARE

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila"

031.418.04.08

0752.231.573

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.umf.ro

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP