+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 31 Octombrie 2012 11:36

liceu-2Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti a început azi, 30 octombrie 2012, şirul întâlnirilor dintre profesorii universității și elevii liceelor de profil din Capitală. Sesiunile informative cuprind discuții între cadrele didactice ale universității și viitorii candidați, prezentarea ghidului de informare şi orientare a liceenilor spre cariera de medic, precum și proiectarea unui film de prezentare a universității.

 

Prima întâlnire de acest gen a avut loc azi la Colegiului Naţional Spiru Haret din Bucureşti, unde Dr. Laurențiu Belușică, conferențiar universitar la Catedra de Chirurgie Generală din cadrul UMF "Carol Davila" le-a prezentat elevilor de liceu oportunitățile de studiu şi dezvoltare profesională într-o astfel de universitate, dar și aspecte legate de profesia de medic: "Meseria de medic este una cu multe satisfacţii. Un studiu american a scos la iveală faptul că un bolnav mulțumit îți va aduce în cursul vieții lui alți 9 pacienți și nu vă pot spune ce bucurie îți provoacă aprecierea celor pe care i-ai vindecat".

"Profesia de medic, considerată cea mai nobilă dintre meserii, a început să revină în atenția tinerilor care aspiră la o carieră care le va satisface atât dorința de cunoaștere cât și menirea, pe care o are fiecare om dealtfel, de a-și ajuta seamănul și de a fi folositor societății", a continuat Dr. Laurenţiu Beluşică. În cadrul acestor întâlniri, reprezentanții UMF Carol Davila prezintă direct elevilor oferta educativă a instituției de învățământ, răspunzând la toate întrebările venite din partea acestora. Viitorii studenți vor putea afla informații despre admiterea la una dintre cele 4 facultăți din cadrul U.M.F. Carol Davila, precum și despre oportunitățile excepţionale de studiu oferite.

Elevii au primit cu deschidere toate sfaturile și informațiile din partea reprezentanților universității, punând la rândul lor întrebări și exprimându-și doleanțele: "Această prezentare m-a ajutat să-mi definitivez decizia de a urma U.M.F. Carol Davila din mai multe puncte de vedere, dar în special prin faptul că am conştientizat mai bine sacrificiile pe care va trebui să le fac";

„Mi-a plăcut foarte mult prezentarea, am aflat lucruri interesante despre medicină care m-au făcut să îmi doresc și mai mult să intru la Facultatea de Medicină. Le mulțumesc organizatorilor pentru oportunitatea oferită";

"Această prezentare mi-a întărit şi mai tare dorinţa de a deveni medic chirurg";

"Vreau să menţionez faptul că prin această prezentare am fost convinsă de faptul că medicina este drumul meu. Felicitări pentru prezentare!", acestea sunt câteva dintre concluziile scrise de elevii de clasele a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Naţional Spiru Haret din Bucureşti, prezenţi la acţiunea informativă.

U.M.F. "Carol Davila" vine în sprijinul celor care vor să urmeze o carieră în domeniul medicinei, dar și a celor care nu sunt încă hotărâți in acest sens, dezvăluindu-le frumusețile, dar și provocarile studiului medicinei prin intermediul unor acţiuni de prezentare a universităţii desfăşurate în cadrul celor mai importante licee de profil din Bucureşti. Pe lista liceelor ce urmează a fi vizitate de profesorii U.M.F. "Carol Davila" se află și Colegiul Național Sfântul Sava, pe data de 31 octombrie, Liceul Teoretic C.A. Rosetti, pe data de 2 noiembrie, Colegiul Național "Mihai Eminescu" București – 12 noiembrie, Liceul Teoretic Eugen Lovinescu din București – 13 noiembrie și Colegiul Național Gheorghe Lazăr – 20 noiembrie.

 

Divizia de PR&COMUNICARE

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila"

031.418.04.08

0752.231.573

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.umf.ro

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP