Astăzi, 24 august 2018 au început lucrările științifice pentru cea de-a doua ediție a conferinței internaționale despre alienarea parentală, intitulată “To reject a parent – when is it reasonable and when is it not?”, manifestare organizată de Grupul de Studiu privind Alienarea Parentală (PASG) și PASG Nordic, desfășurată în Stockholm, Suedia, în perioada 24-25 august 2018.
Scopul conferinței este de a spori cunoștințele în acest domeniu și de conștientizare a efectelor dezastruoase ale acestui flagel al societății actuale. Discuțiile au loc între profesioniști, iar rezultatele vor fi împărtășite publicului larg. Toți participanții vor avea oportunitatea de a interacționa cu speakerii în cele două zile de conferință.
România este și ea prezentă la această conferință internațională printr-un reprezentant și anume specialistul în alienare parentală, Dr. Simona Maria Vlădica, doctor în psihologie.
Dr. Vlădica va prezenta astăzi, lucrarea științifică cu titlul “Alienarea parentală – o formă de abuz psihologic grav asupra copiilor. Implicații în luarea deciziilor de către instanțele de judecată privind exercitarea autorității părintești”.
„Fiecare copil are o nevoie fundamentală de a dezvolta relații afective puternice, cu ambii părinți. A respinge sau a nu accepta acest lucru este inadmisibil. Avem nevoie de motive puternice pentru a despărți un copil de un părinte. Acest lucru ar putea fi plauzibil doar în caz de abuz sau neglijare gravă asupra copilului. Copiii merită să fie fericiți si protejați. Alienarea parentală reprezintă cea mai puternică durere a sufletului unui copil. Cercetările mele au arătat că majoritatea copiilor alienați pot fi transformați foarte repede de abuzator. Abuzatorul poate fi oricare dintre cei doi părinți. Nu doar părintele cu care trăiește copilul. De reținut este faptul că niciunul dintre copii nu s-a născut având ca scop principal în viața sa, să-și urască mama sau tatăl. Toți copiii își iubesc părinții, dar nu toți părinții își iubesc copiii” a concluzionat Dr. Simona Maria Vlădica prezentă la conferință.
În ultimii ani, a existat o creștere alarmantă a cazurilor în care un părinte subminează relația unui copil cu celălalt părinte - în care un părinte îndoctrinează și manipulează copilul pentru a împiedica contactul și pentru a-l respinge pe celălalt părinte. Acest lucru poate duce la un tip de alienare a copilului.
Subiectele abordate în cadrul conferinței internaționale reprezintă probleme importante de sănătate publică. Speakerii, 15 profesioniști din domeniul sănătății mintale și juridice din America de Nord și Europa sunt specialiști de renume în alienarea parentală a copilului: William Bernet, MD, Amy Baker, Ph.D., Rohner, Ph.D., Simona Vladica, Ph.D., Nick Child, MD, Steven Miller, MD, Matej Zaplotnik, B.A. Asuncion Tejedor Huerta, dr. Ursula Kodjoe, dr. Demosthenes Lorandos, JD, Ashish Joshi, LL.M., Jennifer Harman, Karen, Nick Woodall, Linda Gottlieb, LMFT, LCSW-R.
Participanții la conferință sunt din toată lumea, inclusiv din țările nordice (Norvegia, Suedia, Danemarca), dar și din America, China și Europa.
Mai mult decât atât, alienarea unui copil realizată de un părinte față de celălalt este în general considerată o formă de maltratare psihologică.
Prima ediție a acestei conferințe s-a desfășurat anul trecut în octombrie 2017, la Washington.
Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul conferinței http://pasgnordic.com/index.php/en/ sau puteți trimite un e-mail pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
Divizia de Comunicare&PR
SĂNĂTATEA MEDIA GROUP
E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Telefon: 0752231577