+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 23 Mai 2014 13:43

Doctor Honoris 23maiJoi, 23 mai 2014, la ora 12:30 a avut loc, la Rectoratul U.M.F. „Carol Davila” din Bucureşti, ceremonia de acordarea a titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Profesorului Dr. Raymund E. Horch, unul dintre cei mai cunoscuţi medici chirurgi plasticieni din lume.

Ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa a fost condusa de Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Academician Ioanel Sinescu. In discursul sau, acesta a facut o incursiune in istoria Universitatii, omagiindu-l totodata pe marele medic Carol Davila: „Este un moment deosebit pentru Universitatea noastra, motiv pentru care doresc sa impartasesc cu oaspetele nostru, savant în cercetarea ştiinţifică, cate ceva din istoricul Universităţii. Medicul Carol Davila a venit în România la invitaţia prinţului Barbu Ştirbei pentru a reforma sistemul medical. Desi nu a fost uşor, Carol Davila a reuşit să se documenteze despre starea medicală din Romania şi să îi prezinte printului un raport, propunandu-i şi căile de urmat pentru a veni mai aproape de ceea ce însemna medicina la acel timp. Carol Davila a infiintat pentru prima oara in Romania Scoala Nationala de Medicina si Farmacie. Acesta a fost inceputul real al Universitatii noastre. Medicul Carol Davila a organizat si primele conferinte medicale, acestea fiind pe teme de chimie. In 1873 pentru prima data in Bucuresti s-a tinut o teza de doctorat al carui doctorand era un absolvent al Facultatii de Farmacie. Tot la initiativa medicului Carol Davila s- a facut si prima transfuzie de sange la Spitalul Militar. Acesta a reusit sa implementeze in Romania un sistem medical performant si asemanator tarilor occidentale.”

In continuarea ceremoniei s-a citit Laudatio. Prof. dr. Raymund E. Horch este un mare cercetător care face cu pasiune activitatea sa de cercetare. Profesorul este directorul Clinicii de Chirurgie Plastică şi Chirurgia mâinii, de la Universitätsklinikum Erlangen, Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg din Germania.

„Întreaga carieră a profesorului îmi aduce aminte de o fraza spusă, spre sfârşitul vietii de Prof. dr. Emil Palade care justifica de ce a ales să facă cercetare fundamentală şi nu o carieră medicala. Profesorul Palade spunea: Imi place aventura ştiintifică, vreau să fiu mereu acolo unde bântuie îndoiala şi unde se naşte ştiinţa”, a conchis Rectorul I. Sinescu.

La rândul său, Prof. dr. Raymund E. Horch a multumit Senatului Universitatii pentru distinctia acordata si a tinut sa precizeze ca are o colaborare cu Universitatea ce dureaza deja de mai multi ani, dar si ca Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti este recunoscută în întreaga lume academica pentru cercetarea ştiinţifică şi pentru rezultatele deosebite in acest domeniu”.

 

 

Divizia de PR&Comunicare

Dr. Simona Maria Vladica

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”

031.418.04.08 0752.231.573 Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza www.umfcaroldavila.ro

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP