+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 23 Octombrie 2012 12:00

sanabuna2012Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti a organizat în perioada 19-21 octombrie, la Fălticeni, Congresul Internaţional Sănătate-Alimentaţie-Bunăstare (SANABUNĂ), prilej cu care personalităţile din lumea medicală şi academică au dezbătut subiecte de interes major pentru un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie echilibrată.

 

Locaţia evenimentului a fost aleasă la Fălticeni, în oraşul natal al unuia dintre susţinătorii Congresului Internaţional SANABUNĂ, Prof. Univ. Dr. Eliot Sorel, academician la Universitatea Washington, care a dorit să îmbine arta, cultura, medicina şi ştiinţa în oraşul natal, demersul său fiind sprijinit de autorităţile locale, judeţene şi centrale.

Prof. Univ. Dr. Florian Popa, fost rector al U.M.F. "Carol Davila" şi membru al Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților a ținut să aprecieze prezența la Fălticeni a membrului Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, profesorul Eliot Sorel. În replică, profesorul Eliot Sorel a declarat: „Tema congresului: sănătate, alimentație, bunăstare, este o temă esențială a tuturor sistemelor de sănătate din lume. Trebuie să implicăm România în acest sistem sanitar pentru că, din păcate, sistemele sanitare nu sunt sustenabile financiar în acest moment."

"Priorităţile unui stat, sunt sănătatea şi educaţia. Fără sănătate, orice gest al nostru, nu are conţinut. Este esenţial: Fără sănătate nu exită bunăstare sau fără sănătate bunăstarea nu are rost. Nimeni pe lume nu se bucură de ceva în condiţii de boală", a conchis Prof. Univ. Dr. Florian Popa, membru al Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților.

Prezent la eveniment, Prof. Univ. Dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România a susţinut faptul că acestă manifestare este o modalitate de a construi un mesaj pentru a elabora alte politici publice pentru sănătate: "Există 2 tipuri de responsabilitate în medicină: responsabilitatea individuală și responsabilitatea socială. Se vorbește despre responsabilitatea individului și de grija pentru propria persoană, dar nimeni nu vorbește despre responsabilitatea statului în a-i crea individului condițiile acestei responsabilități. Degeaba informâm în legătură cu alimentația sănătoasă, dacă cetățenii nu au bani pentru aceste alimente. Un stat puternic trebuie să se ocupe de patru elemente: sănănatate, educație, siguranța cetățeanului și siguranța țării."

La eveniment a participat și vicepreședintele Senatului, prof. dr. Petru Filip, care a subliniat, alături de profesorii Florian Popa și Vasile Astărăstoae importanța pe care o are prevenția în menținerea sănătății: " Cu cât partea de prevenție, care e în legătură cu alimentația, este mai dezvoltată, cu atât se reduc mai mult costurile. De obicei apreciem sănătatea când n-o mai avem, însă, atunci, de cele mai multe ori, este târziu".

Congresul a beneficiat și de prezența reprezentanților autorităților statului, respectiv a secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Florian Bodog, care a făcut promisiuni referitoare la îmbunătăţirea calităţii sistemului de sănătate din România: "Credem în conceptul de prevenție, suntem aici pentru a culege idei pentru a face politici de sănătate publică pentru a scade costurile din sistemul de sănătate".

În deschiderea Congresului Internațional SANABUNĂ au mai luat cuvântul și Prof. Univ. Dr. Ion Ababii, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemitianu" din Chișinău, Prof. Univ. Dr. Remus Pricopie, Rectorul SNSPA București, Gheorghe Cătălin Coman, primarul Orașului Fălticeni, prof. Theodor Purcărea, președintele Comitetului Român al Distribuției.

A II-a ediţie a Congresului Internaţional Sănătate – Alimentaţie – Bunăstare a fost organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, în colaborare cu A.I.D.A Bruxelles, Comitetul Român al Distribuţiei, European Retail Academy, având ca parteneri: Universitatea Româno-Americană, Şcoala Naţională de Studii Administrative şi Politice, Fundaţia România de Mâine, Societatea Ştiinţifică de Management din România şi Sănătatea Media Group.

 

Divizia de Comunicare&PR

SĂNĂTATEA MEDIA GROUP

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon: 0730600094, 0752231577

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP