+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Luni, 15 Aprilie 2013 14:46

ssmb-logoSocietatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti are deosebita onoare de a demara campania “Donează Sânge! Fii Erou!”, unul dintre cele mai mari evenimente de profil din ţară, în perioada 22 şi 26 aprilie, în Holul de Onoare al Facultăţii de Medicină - UMF „Carol Davila”.


Având în vedere contextul sanitar actual din România, unde doar 2% din oameni donează, acest proiect reprezintă atât un semnal de alarmă, cât şi un eveniment cu un puternic caracter de responsabilizare socială.
Studenţii din Bucureşti au ocazia de a ajuta persoanele ce necesită transfuzii de sânge precum victimele accidentelor, cei ce sunt supuşi unor operaţii dificile sau cei ce necesită tratamente împotriva cancerului.
Sănătatea şi siguranţa donatorilor fiind considerate a fi de maximă prioritate, Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională Bucureşti „Prof. Dr. C.T. Nicolau” pune la dispoziţie organizatorilor cadre medicale cu pregătire în domeniu, ce vor respecta normele internaţionale de igienă în timpul actului de donare. Ca măsură de siguranţă pentru pacienţii din spitale ce vor beneficia de produsele prelevate, se vor efectua o serie de teste în laboratoare de specialitate pentru a exclude contaminarea sângelui donat.  Donatorii vor fi informaţi în privat dacă analizele lor nu vor fi în parametrii normali. 
Toate campaniile organizate până acum au fost încununate de succes, numărul de donatori crescând uşor de la o ediţie la alta, odată cu sprijinul oferit din partea sponsorilor şi partenerilor media.
În cadrul ultimei campanii, s-au adunat în doar o săptămână aproximativ 550 de donatori, ceea ce reprezintă peste 250 L de sânge care poate fi folosit în aproape 200 de intervenţii medicale.
Pentru mai multe informaţii despre condiţiile si programul de donare de sânge o puteţi contacta pe domnişoara Catrinel Blaga pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
Divizia de PR&COMUNICARE
Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”
031.418.04.08
0752.231.573
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
www.umf.ro

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP