+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 23 Noiembrie 2012 09:46

umf3Astăzi, 22 noiembrie 2012, se împlinesc 143 de ani de când prima Facultate de Medicină din Bucureşti şi din ţară, şi-a deschis porţile pentru a-i iniţia pe tinerii acelui secol în tainele medicinei. Primul curs al facultăţii a fost ţinut în Amfiteatrul Mare, pe data de 12 noiembrie 1869. În prezent, după 143 de ani de istorie şi reusite de excepţie, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti îşi continuă misiunea de a impune performanţa în ştiinţa medicală atât în ţară cât şi peste graniţe.

 

„În Amfiteatrul Mare al Universității de Medicină și Farmacie ''Carol Davila'' din București s-au format generații de medici cu recunoaştere națională și internațională. Amfiteatrul Mare este, dacă vreți, căminul celor care au revoluționat lumea medicală de-a lungul anilor. Astăzi, la 143 de ani de când s-a ținut primul curs, amfiteatrul păstrează istoria generațiilor de studenți care i-au trecut pragul și au ridicat universitatea la cel mai înalt nivel de performanță academică", a conchis Acad. Ioanel Sinescu, Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti.

Istoria medicinei românești este strâns legată de personalitatea medicului Carol Davila, care în colaborare cu Nicolae Kretzulescu a înființat, în 1857, Scoala Naționala de Medicină și Farmacie.

Depășind toate greutățile și reticențele întâmpinate, Şcoala Națională de Medicină și Farmacie s-a dezvoltat treptat, iar pe data de 12 noiembrie 1869, a devenit posibilă înființarea Facultății de Medicină din București, instituție care și-a deschis porțile în ziua de 22 noiembrie 1869.

După anul 1890, tot mai mulți savanți completează corpul profesoral al Facultății de Medicină din București, asigurând astfel calitatea învățământului superior medical.

Alături de personalitatea medicului Carol Davila și alți profesori de seamă au contribuit la dezvoltarea învățământului în Facultatea de Medicină din București. Printre aceștia îi enumerăm pe: Iacob Felix (1832-1905), fondatorul școlii de igienă, cu preocupări de medicină generală, Alexandru Marcovici (1835-1886), inițiatorul clinicii medicale; Nicolae Turnescu (1819-1890) și Constantin Dumitrescu-Severeanu (1840-1930), întemeietorii clinicii chirurgicale, Zaharia Petrescu (1841-1901), fondatorul terapeuticii medicale; Alexandru Sutzu (1837-1919), care a pus bazele medicinii legale si ale psihiatriei, dar și mulți alții.

Astăzi U.M.F. „Carol Davila" pregătește specialiști atât în domeniul medicinei generale, în domeniul farmaciei, al medicinei dentare cât şi al asistenţei medicale, iar absolvenţii celor patru facultăți, ajung reputaţi specialiști în domeniul studiat.

 

Divizia de PR&COMUNICARE

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila"

031.418.04.08

0752.231.573

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.umf.ro

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP