+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Miercuri, 02 Mai 2012 12:20

infopacienti logo micSănătatea Media Group organizează în perioada 14 – 16 iunie 2012, la Casa Universitarilor din București, cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale a Pacienților, sub sloganul Comunicare pentru sănătate, Sănătate pentru pacienți. Evenimentul își propune să vină în întâmpinarea pacienților din România prin sesiuni de educație medicală, dar și prin mijlocirea dialogului cu autoritățile din domeniul sanitar.

 

 

Astfel, pe perioada celor trei zile de dezbateri, pacienții vor putea lua parte la discuții despre principalele boli de care suferă. De asemenea, vor primi sfaturi din partea specialiștilor din domeniu și vor putea participa la workshopuri interactive. Printre subiectele abordate în acest sens se vor număra: bolile cronice, bolile cardiovasculare, afecțiunile urologice, afecțiuni digestive și metabolice, bolile aparatului reproducător, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, boli hepatice, boli infecțioase și boli rare.

Se va aborda și o problemă mai delicată care s-a regăsit şi la prima ediţie a Conferinţei Naţionale a Pacienţilor şi anume cancerul la copii. De asemenea, se vor avea în vedere şi diferite alte afecţiuni de care suferă copiii în prezent. "Vedem sau auzim, din ce în ce mai des, copii care suferă de boli incurabile, copii cu diabet ori cu obezitate şi asistăm, uneori, neputincioşi la durerea lor şi a părinţilor lor. Să nu fim indiferenţi faţă de atâta neputinţă şi să luăm atitudine pentru a fi alături de micuţii pacienţi... " Acesta este mesajul pe care îl lansează compania Sănătatea Media Group, prin doamna director general Simona Maria Vlădica pentru ce-a de-a doua ediţie a "Conferinţei Naţionale a Pacienţilor".

Pe lângă componenta educațională, Conferința Națională a Pacienților va da șansa participanților de a discuta direct cu autoritățile din domeniu cărora le pot adresa întrebări, le pot spune nemulțumirile și problemele cu care se confruntă. Necesitatea dialogului dintre pacienți și autoritățile din sistemul sanitar a fost evidențiată pentru prima oară în România la prima ediție, din 2010, a Conferinței Naționale a Pacienților, continuată în cadrul conferinței organizată de Sănătatea Media Group, în parteneriat cu Asociația pentru Protecția Pacienților, cu ocazia Zilei Europene a Pacienților. Atunci, președintele Asociației pentru Protecția Pacienților, dr. Vasile Barbu, a suspus dezbaterii și noua lege privind drepturile pacienților din România. De asemenea, reprezentanții asociațiilor de pacienți și-au manifestat doleanțele și au propus schimbări majore care să amelioreze condiția pacientului român. Propunerile asociațiilor de pacienți, adresate atât Ministerului Sănătății, cât și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, au fost luate în considerare și propuse pentru introducerea în noua lege a Sănătății. Dintre acestea amintim: reglementări suplimentare pentru accesul gratuit al copiilor bolnavi de cancer la tratament, propunerea introducerii obligatorii a pregătirii psihologice a pacienților înainte de operație, reglementări care să faciliteze accesul familiei la dosarul pacientului decedat.

La cea de-a doua ediție a Conferința Națională a Pacienților, se va discuta pe marginea subiectelor de sănătate publică precum: problemele pacientului român, drepturile şi obligaţiile pacientului și respectarea acestora, accesul la servicii medicale, accesul la medicamente compensate și gratuite, sistemul public și privat al asigurărilor de sănătate, siguranța pacientului și malpraxis și rolul medicului de familie în gestionarea relației medic – pacient. De asemenea, va fi și o sesiune de comunicare pe subiecte legate de calitatea sistemului medical precum: finanțarea unităților spitalicești, investiții în spitalele de stat și private și încurajarea acestora, calitatea și siguranța actului medical, asigurarea asistenţei medicale la nivel regional, expunerea nemulţumirilor cadrelor medicale și managementul sistemului medical de urgență. Tot în cadrul Conferinței Naționale a Pacienților, va avea loc și cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale de Oncologie Pediatrică.

Astfel, prin programele și activitățile pe care le propune, Conferința Națională a Pacienților își propune să faciliteze accesul pacienților la informații complete și avizate, să ofere soluţii şi alternative pacienţilor români, în scopul îmbunătăţirii stării de sănătate, să determine oficialităţile şi autorităţile române să adopte noi legi specifice cu privire la condiţia pacientului român, precum și să încurajeze pacienții să se reunească în asociații.

În plus, organizatorii Conferinței Naționale a Pacienților vor pune la dispoziția pacienților care participă la eveniment echipe medicale ce vor oferi consultații gratuite pentru pacienții care suferă de diferite afecțiuni. Astfel, participanții își vor putea măsura glicemia, tensiunea arterială, dar vor putea lua parte și la consultații gratuite oftalmologice, audiologice, stomatologice, dar și ecografii.

La eveniment sunt așteptați să participe pacienți și asociații de pacienți din țară, ONG-uri cu domenii de activitate complementare, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Caselor de Asigurări de Sănătate și ai Comisiilor de Sănătate din Camera Deputaţilor şi Senatul României, dar și medici, farmaciști, manageri de spitale și companii farmaceutice și de asigurări de sănătate.

Conferința Națională a Pacienților, ediția a II-a, este un eveniment marca Sănătatea Media Group organizat în parteneriat cu Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor și Alianţa pentru Sănătate din România, sub egida Ministerului Sănătății, a Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților și a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Cei care doresc să se înscrie, o pot face online, aici, prin telefon, sunând la numărul 0752. 231. 577 sau printr-un e-mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP