+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++ Health & Beauty Expo - Fa din sanatatea ta, frumusetea ta! +++ Gala Sanatatii - Locul de intalnire al valorilor din sanatate +++ Conferinta Nationala a Pacientilor - Cel mai important eveniment dedicat pacientilor din Romania +++ Conferinta Bebe Sanatos - Cel mai important eveniment dedicat cresterii si ingrijirii copilului, in primii 3 ani de viata

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu

infopacienti logo micConferinţa Naţională a Pacienţilor 2012 aduce în centrul atenţiei pacienţilor, dar şi al autorităţilor din România, problematica afecţiunilor cardiovasculare, în cadrul unei dezbateri organizate, care se va desfăşura în perioada 14-16 iunie la Casa Universitarilor din Bucureşti.

 

Iniţiativa Sănătatea Media Group de a dezbate pe marginea problemelor de cardiologie a survenit datorită faptului că afecţiunile cardiace constituie factorul major de mortalitate în rândul românilor. Peste 80% dintre bolile cardiovasculare au drept cauză alimentaţia nesănătoasă, sedentarismul şi fumatul. În România 60% dintre decese sunt de origine cardiovasculară, două treimi dintre români murind de boli cardiovasculare.

În cadrul celor trei zile de conferinţă se vor aborda teme legate de bolile cardiace ale adulţilor cât şi la ale copiilor. Astfel, în prima zi a conferinţei, în data de 14 iunie 2012 se va dezbate pe marginea problemelor care cauzează apariţia bolilor cardiace la adulţi. Se estimează că în România există aproximativ 60.000 de adulţi cu boli cardiace congenitale, în categoria bolnavilor denumiţi cardiovascular intrând toţi acei pacienţi care prezintă semne de îmbolnăvire din partea inimii şi a vaselor precum şi persoanele cărăra li se descoperă o tulburare sau o leziune a inimii sau a vaselor.

În ultima zi a conferinţei, în data de 16 iunie 2012, se va aborda problema managementului bolilor cronice la copii. În această categorie intră şi discuţiile axate pe marginea soluţiilor terapeutice moderne care sunt utilizate în tratamentul bolilor cardiovasculare infantile. Bolile cardiace congenitale sunt boli ale inimii prezente din momentul naşterii care pot fi remediate daca sunt tratate într-un mod adecvat.

Conferința Națională a Pacienților va reuni la cea de-a II-a ediție personalități de marcă din sistemul medical românesc pentru a veni în întâmpinarea pacienților din România prin sesiuni de educație medicală, dar și prin mijlocirea dialogului cu autoritățile din domeniul sanitar. Evenimentul îți propune să informeze şi să educe pacienţii, dar și să găsească soluţii viabile la problemele actuale cu care se confruntă aceştia.

Participanții la Conferinţa Naţională a Pacienţilor, ediția a II-a, vor beneficia de expertiza și opiniile unor personalităţi de marcă din lumea medicală. Dintre aceștia îi amintim pe Acad. Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu, rector al UMF "Carol Davila" Bucureşti, Dr. Vasile Cepoi, Ministrul Sănătăţii, Dr. Doru Bădescu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Rodica Nassar, preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, Prof. Univ. Dr. Florian Popa, membru al Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, Conf. Dr. Cristian Celea, Prof. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, Acad. Prof. Univ. Dr. Bogdan Marinescu, președintele Societății Române de Obstetrică Ginecologie, Conf. Univ. Dr. Laurenţiu Beluşică, șeful Secției de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență MIRA "Dimitrie Gerota" din București, Prof. Univ. Dr. Vasile Astărăstoae, președinte Colegiului Medicilor din România, Dr. Rodica Tănăsescu, preşedintele Societății Naţionale de Medicina Familiei.

Data limita a înscrierilor la Conferința Națională a Pacienților este 1 iunie 2012. Înscrierile și participarea se fac în limita locurilor disponibile! Cei care doresc să se înscrie, o pot face online pe site-ul www.infopacienti.ro la sectiunea "Inscrie-te", prin telefon, sunând la numărul 0752. 231. 577 sau printr-un e-mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sănătatea Media Group organizează, în parteneriat cu Alianța pentru Sănătate din România și Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale a Pacienților (CNP), care va avea loc în perioada 14 – 16 iunie la Casa Universitarilor din Bucureşti.

 

Divizia de Comunicare&PR

SĂNĂTATEA MEDIA GROUP

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon: 0730.600.094, 0752.231.577

Share

sigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP