+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Joi, 22 Ianuarie 2015 11:40

bicarbonat de sodiuBicarbonatul de sodiu este un produs gospodăresc pe care majoritatea femeilor îl folosesc în special la prăjituri. Ceea ce nu ştiu însă este că bicarbonatul de sodiu este o adevărată comoară atunci când vine vorba de tratarea a numeroase afecţiuni.

 

În starea sa naturală, bicarbonatul de sodiu se prezintă sub forma unei praf alb, renumit pentru proprietăţile sale dezinfectante. În realitate, bicarbonatul de sodiu poate face mai mult decât atât. Vă invităm să urmăriţi o listă a principalelor afecţiuni în care bicarbonatul de sodiu, prin proprietăţile sale pozitive, ajută la tratare:

TuseaBicarbonatul de sodiu este foarte eficient şi în tratarea tusei. Este recomandată amestecarea unei linguriţe de bicarbonat de sodiu cu un pahar de lapte sau apă, pentru persoanele care nu suportă laptele. Compoziţia se va bea caldă înainte de culcare.

Dureri de gât – Se amestecă două linguriţe de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă caldă şi se clăteşte gâtul de 5-6 ori pe zi cu compoziţia rezultată. Bicarbonatul de sodiu va umezi astfel mucoasa gâtului.

Aciditate la stomac - Bicarbonatul de sodiu va reduce aciditatea la stomac, însă este recomandată utilizarea sa cât mai rară şi doar în cazul în care nu se dispune de alte medicamente prescrise de medicul specialist.

Arsurile la stomac – arsurile la stomac pot fi estompate dacă beţi un pahar de apă în care aţi adăugat o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Proprietăţile sale antiacide vor contribui la reglarea acidităţii din stomac şi deci şi la reducerea arsurilor la stomac.

HipertensiuneBicarbonatul de sodiu este eficient şi în scăderea tensiunii arteriale. Astfel, jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu administrată odată cu medicamentele special prescrise pentru hipertensiune va ajuta la eliminarea lichidului şi sărurilor din organism şi deci la scăderea hipertensiunii.

Durerile de dinţi – durerile de dinţi pot fi diminuate dacă vă veţi clăti gura cu o linguriţă de bicarbonat de sodiu amestecată cu într-un pahar cu apă. Procedura trebuie repetată de 5-6 ori pe zi şi astfel se vor reduce inflamaţiile periostului şi chiar se va evita o intervenţie chirurgicală ulterioară.

Albirea dinţilor – aceasta nu este singura acţiune pozitivă a bicardonatului de sodiu asupra cavităţii bucale. Compus din cristale cu proprietăţi abrazive, bicarbonatul are proprietatea de a albi dinţii. Acesta va poliza dinţii, va îndepărta petele galbene şi va face smalţul să strălucească. Astfel, specialiştii recomandă presărarea câtorva grame de bicarbonat de sodiu pe periuţa de dinţi şi apoi perierea cu blândeţe a dinţilor. De asemenea, în locul periuţei se poate folosi un tampon înmuiat în apă, care va elimina petele galbene de pe dinţi.

Înţepături de insecte – Se recomandă şteregerea zonei inflamate cu un tampon de vată umezit într-un pahar cu apă în care a fost adăugată jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu nu va da voie microbilor să pătrundă în rană.

Picioare umflate – cel mai bun remediu după o zi de muncă în care vi s-au umflat picioarele este o baie caldă în 10 litri de apă în care au fost adăugate 5 linguri de bicarbonat de sodiu.

Obezitatatea – Personelor cu probleme de greutate le este recomandat să bea în fiecare dimineaţă o ceşcuţă de apă călduţă în care se pune o linguriţă de eamă de lămâie şi un vârf de bicarbonat de sodiu.

Transpiraţie – bicarbonatul de sodiu are efectul de anulare a mirosului neplăcut al transpiraţiei şi asta deoarece, deşi nu opreşte procesul de transpiraţie, neutralizează acizii ei. Se recomandă tamponarea axilelor cu o soluţie rezultată din amestecarea unei linguriţe de bicarbonat de sodiu şi un pahar cu apă.

Cosmetica – o altă veste bună este că bicarbonatul de sodiu reduce roşeaţa pielii şi previne apariţia coşurilor. De asemenea, face pielea fină, dacă este adăugat în apa din cadă atunci când faceţi baie. Este şi un bun exfolian facial: amestecaţi puţin bicarbonat de sodiu cu apă, până se formează o pastă şi întindeţi pe faţă, masând uşor, apoi clătiţi cu apă călduţă. Acest procedeu e bun contra acneei.

 

Citește și:

Semintele de in

Uleiul de masline previne imbatranirea creierului

 

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Amorteala maini
Sitemap - Politica de confidențialitate - Politica de retur - Regulile magazinului