+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Luni, 23 Septembrie 2013 09:15

acupunctura-infectii-urinareInfecțiile vezicii urinare reprezintǎ una din bolile cele mai comune ȋn rȃndul femeilor de toate vârstele. De asemenea, femeile sunt de 30 de ori mai expuse decȃt bǎrbații, ȋn mare parte din cauza diferenței de lungime a uretrei. Potrivit unui studiu recent, acupunctura este foarte eficientǎ ȋn prevenirea infecțiilor recurente ale tractului urinar la femei. Mai mult, ȋn cadrul unui studiu 85% din femeile tratate cu acupuncturǎ au suferit infecții recurente mai  puține ȋn cele șase luni ale studiului, fațǎ de  36% din femeile din grupul de control.

Simptomele infecției urinare sunt aceleași atȃt pentru femei  cȃt și pentru bărbați: urinǎri frecvente, dureri la urinare și unele dificultăți la urinare. Ȋn medicina chinezeascǎ una dintre cauzele asociate cu o infecție urinarǎ acutǎ este prezența unei „călduri umede”  în vezica urinară. Astfel, simptomele acesteia sunt: febră, frisoane,  dureri de spate sau de abdomen inferior, o nevoie urgentă de a urina frecvent, o limbă roșie. Specialiștii ȋn medicinǎ chinezeascǎ susțin cǎ infecțiile acute răspund foarte rapid la acupuncturǎ și la plante. Ideea care stǎ la baza acupuncturii este faptul cǎ energia, cunoscutǎ sub numele de „Qi” parcurge prin diferite cǎi energetice (meridiane) ȋn organism. Fiecǎrui meridian ȋi corespunde un organ sau un grup de organe, care regleazǎ anumite funcții ale corpului. „Qi-ul” menține echilibrul dinamic al yin și yang, care sunt opuse complementare. Conform medicinei chineze, toate elementele din  naturǎ au atȃt yin și yang, iar un dezechilibru al Qi-ului este cel care cauzeazǎ boala. Pentru a restabili acest echilibru, se insereazǎ ace de acupuncturǎ ȋn puncte de-a lungul meridianelor.

Astfel, unul dintre punctele utilizate ȋn tratarea infecțiilor urinare este situat direct pe vezica urinară. Un alt punct important este situat mai jos de genunchi, de-a lungul osului tibiei . Acest punct este sensibil la presiune și este foarte util pentru toate tipurile de dezechilibre ale tractului urinar. 

Ȋn timpul tratamentului este important să se evite dulciurile complet. Purtați lenjerie de corp din bumbac pentru a vǎ asigura că aerul circula și împiedică crearea unui mediu „umed” . Specialiștii recomandǎ se se evite activitatea sexualǎ sau cel puțin partenerii să facă duș înainte de a avea relații intime pentru a se evita infiltrarea bacteriilor ȋn tractul urinar.

Sfaturi pentru evitarea infecțiilor urinare repetate:

Beți cel puțin 8 pahare de apǎ purǎ ȋn fiecare zi.

Goliți complet vezica la fiecare 3 ore și înainte de somn.

Urinați  înainte și după actul sexual, acest lucru ajută la eliminarea bacteriilor care au fost introduse în timpul actului sexual.

Evitați consumul de alcool, sucurile de citrice și cofeina. 

Igiena zonei intime este foarte importantǎ ȋn cazul infecțiilor urinare recurente.

Vorbiți cu un specialist ȋn acupuncturǎ despre problema pe care o experimentați, pentru ca acesta sa vǎ ofere soluții ȋn funcție de problema dumneavoastrǎ. 

 

Autor: Lavinia Radu

 

Citește și:

Acupunctura realizata corect ajuta la calmarea durerilor cronice

Acupunctura

 

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Pizza sector 3
SITEMAP