+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli

uveitaUveita este una din afecțiunile care duc cel mai des la pierderea vederii. Boala este caracterizată de inflamarea interiorului ochiului. Sunt afectate una sau mai multe din părțile ochiului care alcătuiesc uveea: irisul, corpul ciliar și coroida. Uveita se poate declanșa brusc cu înroşire şi durere, sau poate apare lent, cu durere şi înroşire, dar producând gradual înceţoşarea vederii. Depistarea și tratarea bolii este necesară pentru a preveni eventualele complicații.

Citeşte mai mult...
 

menopauzaMenopauza se instalează la 12 luni de la ultima menstruație și încheie ciclurile menstruale. Menopauza poate apărea între 40 și 50 de ani și este un proces biologic natural. Chiar dacă femeie aflată la menopauză nu mai este fertilă, ea poate să fie în continuare activă sexual și poate avea o viață sănătoasă și plină de vitalitate.

Citeşte mai mult...
 

crohn diagnosticBoala Crohn este o boală inflamatorie cronica localizată la nivelul tractului intestinal. Boala cauzează dureri abdominale severe, diaree severă, fatigabilitate, pierderea în greutate și malnutriție.  Uneori, boala poate conduce la complicații care amenință viața. Cu toate că nu există un tratament care să vindece complet boala, unele terapii reduc semnele și simptomele bolii.

Citeşte mai mult...
 

szeSindromul Zollinger-Ellison este o boală complexă în care una sau mai multe tumori sunt localizate în pancreas sau în partea superioară a intestinului subțire (duoden). Aceste tumori, numite gastrinoame, secretă o cantitate mare de hormon gastrină, iar stomacul produce prea mult acid. Acidul în exces, la rândul său, declanșează ulcerul peptic.

Citeşte mai mult...
 

criptococozaCriptococoza este o infecție fungică cauzată de fungi care fac parte din genul Cryptococcus. Există peste 30 de specii diferite de Cryptococcus, dar două dintre ele - Cryptococcus neoformans și Cryptococcus gattii - provocă aproape toate infecțiile criptococice la oameni și animale. Majoritatea persoanelor care dezvoltă cryptococoza au un sistem imunitar slăbit, deși persoanele sănătoase pot deveni, de asemenea, infectate, în special cu C. gattii.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 9 din 82

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP