+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli

AlbinismAlbinismul este o tulburarea genetică; aceasta este caracterizată de o producție scăzută sau lipsită total a pigmentului „melanină”. Tipul și cantitatea de melanină pe care corpul o produce va determina culoarea pielii, a ochilor și a părului. Majoritatea persoanelor care suferă de albinism au sensibilitate la expunerea la soare și au un risc crescut de a face cancer de piele.

Chiar dacă nu există vindecare pentru albinism, persoanele cu albinism pot lua niște măsuri de protecție a pielii și de maximizare a acuității vizuale.

Citeşte mai mult...
 

parvovirusInfecţia cu parvovirus B19 este una dintre bolile contagioase ale copilăriei. Aceasta mai este cunoscută și sub numele de „boala obrajilor pălmuiţi" din cauza roşeţii obrajilor. De asemenea, i se mai spune și „boala a V-a”, deoarece din punct de vedere istoric este a V-a cea mai frecventă boală a copilăriei caracterizată de erupții.

Citeşte mai mult...
 

tularemiaTularemia este o boală infecțioasă rară care atacă pielea, ochii, nodulii limfatici, plămânii și, mai rar, organele interne.  Boala poartă numele şi de febră iepure și este cauzată de bacteria Francisella tularensis. Această afecțiune afectează, cu precădere, mamiferele, în special rozătoarele, iepurii; mai poate apărea la păsări, reptile sau peşti.

Tularemia este contractată de om fie prin înțepăturile de insecte, fie prin contactul direct cu un animal infectat. Boala este extrem de contagioasă și are un potențial fatal, dar, tratată în stadiu incipient, poate fi vindecată cu ajutorul antibioticelor.

Citeşte mai mult...
 

panicAtacul de panică este caracterizat de un episod intens de frică care declanșează reacţii psihice severe atunci când nu există niciun pericol sau o cauză aparentă. Atacurile de panic sunt foarte stresante. Atunci când au loc, persoană își poate pierde controlul, poate face un atac de cord sau poate chiar deceda.

Citeşte mai mult...
 

TinnitusTinitusul este caracterizat de foșnete, șuierat sau țuit al urechii. Aceasta este o problemă des întâlnită care afectează 1 din 5 persoane. Tinitusul nu este o boală de sine-stătătoare, este un simptom care însoțește boli precum: pierderea auzului din cauza vârstei înaintate, probleme medicale la nivelul urechilor, afecțiuni ale sistemului circulator. Incidenta maximă este în jurul vârstei de 60 de ani.

Tinitusul se poate agrava odată cu vârsta, însă, efectele sale supărătoare pot fi ameliorate cu ajutorul tratamentului. Dacă apare bilateral, tinitusul se asociază sau poate anunța surditatea de tip senzorial.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 8 din 82

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP