+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli

crioglobulinimieCrioglobulinemia este o afecţiune ce se caracterizează prin apariţia unor proteine specifice, numite crioglobuline. Acestea au proprietatea de a precipita atunci când sunt răcite la o temperatură sub 37 grade Celsius, temperatura normală a corpului uman. Crioglobulinemia este caracterizată de prezenţa crioglobulinelor în ser determinând un sindrom clinic de inflamaţie sistemică, care afectează mai ales rinichii şi pielea cauzată de crioglobulinele care conţin complexe imune.

Citeşte mai mult...
 

FattyLiver2Steatoza hepatică sau ficatul gras, este una dintre cele mai răspândite boli de ficat şi constă într-un exces de grăsime care se depune în celulele hepatice şi le face să nu mai funcţioneze corect.

Citeşte mai mult...
 

800px Boy with AutismSindromul Rett este o boală genetică rară care afectează dezvoltarea creierului. Boala apare aproape exclusiv la fete.

Majoritatea bebelușilor afectați de acest sindrom par a se dezvolta normal în prima parte a vieții, însă simptomele bolii devin vizibile după luna a 6-a de viață.  În timp, copiii vor avea dificultăți în a se mișca și a comunica cu cei din jur.

Citeşte mai mult...
 

Extramammary Paget disease high magBoala Paget este un tip rar de cancer mamar, reprezentând 1-4% din totalul cancerelor mamare. Boala a fost prima dată descrisă de Velpeau în 1856, însă Sir James Paget, un chirurg englez, a descoperit că eroziunea mamelonară este asociată unui cancer de sân.  Boala are o frecvență predominantă  la femei cu vârsta între  intre 40-60 de ani. Există și cazuri în care bărbații au fost afectați, însă nu  foarte multe. Pacienţii cu boala Paget mamara prezintă erupţie eczematoasă, cronica pe mamelon şi zona areolară. 

Citeşte mai mult...
 

imunoglobulina 190 128Sindromul de deficit de imunoglobulina este un grup de tulburări imunodeficienţe. Pacientul care suferă de această afecțiune are un număr redus de anticorpi sau lipsesc. 

Imunoglobulina A este un anticorp pentru bacterii şi viruşi. Se găsesc în saliva şi în toate celelalte secreţii mucoase. S-a demonstrat că deficienţa de imunoglobulina A este mai frecvenţă la adulţii cu boala pulmonară cronică decât la cei sănătoşi. 

Citeşte mai mult...
 

Pagina 6 din 82

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP