+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Joi, 16 Octombrie 2014 11:21

uveitaUveita este una din afecțiunile care duc cel mai des la pierderea vederii. Boala este caracterizată de inflamarea interiorului ochiului. Sunt afectate una sau mai multe din părțile ochiului care alcătuiesc uveea: irisul, corpul ciliar și coroida. Uveita se poate declanșa brusc cu înroşire şi durere, sau poate apare lent, cu durere şi înroşire, dar producând gradual înceţoşarea vederii. Depistarea și tratarea bolii este necesară pentru a preveni eventualele complicații.

 

Tipuri

Existe trei forme de uveită:

1)Uveita anterioară. Aceasta este cea mai frecventă formă de uveita,  irisul este partea de uvee care se inflamează în acest caz.

2)Uveita intermediară.  În acest caz este afectată zona din jurul corpului ciliar, dar și marginea retinei. Această formă apărea cel mai rar.

3)Uveita posterioară. Se caracterizează prin inflamarea coroidei, porțiunea din spatele ochiului. Acest tip de uveită are o evoluție lentă și este cel mai dificil de tratat. Este uneori asociată cu pierderea treptată a vederii. 

 

Semne și simptome

- Simptomele uveitei sunt:

- Sensibilitatea la lumină

- Vederea încețoșată

- Durere

- Înroşirea ochiului

Cauze

Uveita poate fi  de cauză infecţioasa şi este cauzată de viruşi, micoze, paraziţi sau bacterii. Totodată,  poate fi neinfecţioasă, în urma unei traume sau a unei afecțiuni imunologice sau poate apărea în urma unor cauze necunoscute.

 

Diagnostic

Diagnosticul este pus de medicul specialist în urma unei examinări a ochilor. Investigaţia se realizează cu ajutorul oftalmoscopiei şi al microscopului.

Tratament

În cele mai multe cazuri, uveita anterioară răspunde la tratament cu corticoizi topici. Pot fi folosite în tratament și injecţii perioculare cu steroizi sau steroizi sistemici. 

Uveita posterioară răspunde la corticoterapie sistemica şi uneoriimunosupresie sistemica cu azatioprina sau ciclosporina. 

Andra Silivestru

Citește și:

Examenul oftalmologic de rutina

Efectul muncii la calculator asupra sanatatii

 

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP