+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Oftalmologie

EntropionEntropionul este o afecțiune în cadrul cǎreia pleoapa se rotește spre interior. Genele ating globul ocular și cauzeaza roșeață, iritație și escoriații pe corneea ochiului. Entropionul  sau retracția pleoapelor, se dezvoltă lent și poate să nu fie vizibil ȋn fazǎ incipientǎ. De-a lungul timpului, acesta se agravează până când fiecare mișcare a ochiului iritǎ suprafața corneei.
Citeşte mai mult...
 

chalazionUn chalazion este un nodul ce are un curs de dezvoltare lent și care se formează din cauza blocajului la nivelul glandelor pleoapei. Problema este mai frecventǎ la adulți decȃt la copii și apare ȋn special la persoanele ȋntre 30 și 50 de ani. Acesta poate apǎrea inițial ca o zona roșie, umflată, a pleoapei. Cu toate acestea, în câteva zile se transformă într-un, nodul nedureros o datǎ cu creștere lentă a pleoapei. 
Citeşte mai mult...
 

ulcior-ochiUn ulcior este o infecție de mici dimensiuni a glandelor de la nivelul ochiului, iar acesta apare, de obicei, la nivelul pleoapelor. Infecția produce un cucui roșu mic pe pleoapǎ, asemǎnǎtor unui coș. Acest tip de infecție este, de asemenea, destul de dureros. Există două tipuri de ulcior:
Citeşte mai mult...
 

sindrom-ochi-uscatSindromul ochiului uscat este o afecțiune în care nu există lacrimi suficiente pentru a lubrifia și hrǎni ochii. Lacrimile sunt necesare pentru menținerea stării de sănătate  a ochiului și pentru o viziune clară. Persoanele care au ochii uscați, fie nu produc suficiente lacrimi sau acestea sunt de o calitate slabă. Ochii uscați sunt o problemă comună și de multe ori o problemǎ cronicǎ, în special la persoanele în vârstă.
Citeşte mai mult...
 

Pagina 2 din 5

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP