+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Miercuri, 18 Septembrie 2013 09:06

exoforia2Exoforia se definește drept  o formǎ de heteroforie, ȋn care există o tendințǎ de deviere in  exterior a ochilor. De asemenea, ȋn cazul esoforiei  existǎ o tendințǎ de deviere spre interior a ochiului, respectiv strabism convergent.

Simptomele esoforiei includ:

oboseala ochilor, 

dureri de cap, 

vedere încețoșată sau dublă

dificultǎți de concentrare sau de ȋntelegere atunci cȃnd pacientul citește. 

Excesul de convergență este o condiție clinică în care ochii au tendința de a se devia excesiv spre interior atunci când vizualizeazǎ un obiect la aproapiere, comparativ cu un obiect aflat la depărtare . Uneori esoforia este cauzată de o eroare de refracție, cum ar fi hipermetropia iar  ochelarii sau lentile de contact pot corecta problema. 

Exoforia este o tendință a ochilor  de a devia mai mult decȃt necesar spre exterior cee ce poate duce la apariția unor simptome precum: oboseala ochilor, dureri de cap, vedere încețoșată sau dublă, o mișcare aparentǎ și dificultǎți de concentrare sau de ȋntelegere atunci cȃnd pacientul citește. Exoforia este ușor de detectat printr-un examen oftalmologic. Boala poate sǎ nu cauzeze probleme la copii iar din acest mootiv este important sǎ mergeți cu cel mic la control ȋn fiecare an.

Exoforia și esoforia pot fi cauzate de  probleme precum: anumite vicii de refracție, un exces de divergențǎ sau o insuficiențǎ de convergențǎ. Pacienții care suferǎ de exoforie resimt un disconfort mai ales cȃnd citesc, iar acesta vine din  incapacitatea de a menține ochii ușor ȋntorși spre interior ȋn cazul vederii de aproape.

Cu toate acestea, problema poate fi atenuatǎ cu ajutorul unor exerciții pe care medicul le poate recomanda pacientului. Dacă nu există nicio ameliorare a simptomelor, se recomandǎ ca pacientul sǎ se ȋntoarca la medicul oftalmolog pentru ca acesta sǎ stabileascǎ un nou tratament.

 

Citește și:

 

Prezbiopia

Ce este irita?

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP