+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Oftalmologie

ectropion 1111Ectropionul este o afecțiune în care de obicei pleoapa inferioară se întoarce. Acest lucru lasă conjunctiva expusă și predispusă la iritații. Ectropionul este mai frecventă la persoanele în vârstă.

În cazul ectropionului într-o formă severă, întreaga lungime a pleoapei inferioară este întoarsă. Când ectropionul este mai puțin sever, doar un segment al pleoapei se întoarce.

Citeşte mai mult...
 

uveitaUveita este una din afecțiunile care duc cel mai des la pierderea vederii. Boala este caracterizată de inflamarea interiorului ochiului. Sunt afectate una sau mai multe din părțile ochiului care alcătuiesc uveea: irisul, corpul ciliar și coroida. Uveita se poate declanșa brusc cu înroşire şi durere, sau poate apare lent, cu durere şi înroşire, dar producând gradual înceţoşarea vederii. Depistarea și tratarea bolii este necesară pentru a preveni eventualele complicații.

Citeşte mai mult...
 

glaucomGlaucomul nu este o singură boală de ochi, este un grup de afecțiuni care conduc la distrugerea nervului optic și care pot cauza pierderea vederii. Glaucomul poate afecta vedere gradual, în așa măsură încât pierderea vederii apare într-un stadiu foarte avansat al bolii. Depistarea și tratarea din timp poate minimaliza și preveni deteriorarea nervului optic, de aceea, este important să facem un control periodic la ochi și să ne fie măsurată presiunea intraoculară.

Citeşte mai mult...
 

nistagmusNistagmusul este o boalǎ ocularǎ caracterizatǎ prin mișcări repetitive și necontrolate, problemǎ ce duce de multe ori la o vizibilitate redusǎ.  Ȋn cadrul acestor mișcări involuntare, ochii  se pot mișca dintr-o parte în alta, în sus și în jos, sau într-un model circular. Ca rezultat, ambii ochi sunt în imposibilitatea de a focaliza pe un obiect.  Instinctiv, pacientul poate avea o poziție neobișnuitǎ a capului sau poate da din cap ȋn ȋncercarea de a-și controla vederea. 
Citeşte mai mult...
 

Pagina 1 din 5

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP