+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Miercuri, 18 Decembrie 2013 10:45

ulei-trandafir-salbaticTimp de secole, trandafirul sălbatic a fost folosit de către triburile native ca un ingredient nelipsit din ceai, cu  beneficii medicinale reale. Trandafirul sălbatic se apropie mai mult ca aspect de mǎceș și mai puțin de trandafirul pe care ȋl cunoaștem noi. Uleiul este derivat dintr-un trandafir din familia rozacee, care crește ȋn sǎlbǎticie ȋn Chile. Acesta conține acizi grași esențiali, cunoscuți pentru regenerarea și repararea pielii;  Deși proprietățile uleiului erau cunoscute de nativii din  Chile de secole, doar de la sfârșitul anilor 1970 cercetǎrile clinice au început să evalueze și să verifice aceste proprietăți.

Beneficii nutriționale și pentru sănătate

 

Fructul are un nivel foarte ridicat de vitamina C, ceea ce ȋl face o alternativǎ potrivitǎ la citrice. Trandafirul sǎlbatic poate fi chiar cultivat și pǎstrat  într-un climat care nu este ospitalier pentru plante citrice. Beneficiile plantei au fost utilizate de secole și ȋn tratamentul artritei la nivelul șoldului mai ales cǎ acesta poate ameliora durerea și inflamația cauzatǎ de artritǎ.

Vitamina A gǎsitǎ ȋn ulei face bine pentru toate tipurile de piele și  poate ajuta la reducerea semnelor de ȋmbǎtrȃnire. Uleiul poate fi folosit și pentru a reduce dimensiunea porilor și pentru ameliorarea acneei.  

 

Uleiul de trandafir sǎlbatic conține următorii acizi grași:

Oleic  - 13,9 %

Palmitic  - 3,7%

Linoleic - 44,4 %

Linolenic - 35 %

 

Uleiul este folosit ȋn mod tradițional pentru vindecarea cicatricilor, a vergeturilor,  a arsurilor și de anti- îmbătrânire. Eficacitatea sa provine din conținutul ridicat de acizi grași esențiali nesaturați, esențiale pentru o piele sǎnǎtoasǎ.

Cu toate acestea capacitatea de regenerare pare sǎ se datoreze, datoritǎ conținutul de acid retinoic. Acidul retinoic este produs de vitamina A ce ajutǎ la stimularea creșterii nivelului de colagen. Uleiul conține, de asemenea, cantități mari de vitamina C și E , care promovează o piele sǎnǎtoasǎ.

Uleiul este eficient și ȋmpotriva mâncărimii și ȋn caz de piele iritatǎ. Amestecați puținǎ zeama de lǎmȃie cu ulei de trandafir și utilizați ca o loțiune pe zona afectată.

Uleiul este de asemenea extrem de fragil și trebuie să fie păstrat la frigider. Este important sǎ cumpǎrați uleiul din surse sigure pentru a vǎ bucura de beneficiile pe care le aduce. Pǎstrați-l ȋn sticluțe ȋnschise la culoare.

 

Autor:Lavinia Radu

Citește și:

Cardamomul, adjuvantul in caz de disfunctii sexuale

Turmericul, condimentul-medicament

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP