Cunoscut în Himalaya ca și " aurul alb ", cristalele de sare din Himalaya conțin 84 de minerale naturale elemente gǎsite și ȋn corpul uman.
Mai mult, ȋn sarea de Himalaya existǎ minerale într-o formă coloidală, ceea ce înseamnă că acestea sunt suficient de mici pentru celulele noastre sǎ le absoarbǎ cu ușurință. Atunici cȃnd vorbim de beneficiile pentru sănătate pe care sarea de Himalaya ni le poate aduce trebuie sǎ menționǎm:
• Controlul nivelului apei în organism, care regleazǎ o bunǎ funcționare a organismului
• Promovarea echilibrului pH-ului în celule, inclusiv în creier .
• Reduce semnele de ȋmbǎtrȃnire
• Promoveazǎ capacitatea de absorbție a elementelor alimentare în tractul intestinal
• Susține o funcție respiratorie sǎnǎtoasǎ
• Promoveazǎ sǎnǎtatea sinusurilor
• Creșterea rezistenței osoase
• Reducerea crampelor
• Somn liniștit
• Oferǎ suport circulator
• Promovează sǎnǎtatea renalǎ și biliarǎ
Sarea de himalaya este un produs foarte bun pentru echilibrarea pH-ului corpului. Mai mult, prin consumul de sare de Himalaya se pot elimina metalele grele din organism cum ar fi: plumbul, mercurul, arsenicul, amalgam. Chiar și proteinele animale, care sunt dificil de descompus de organism vor fi eliminate mai repede prin intermediul urinei. Sarea de Himalaya care conține 84 de minerale, în plus față de sodiu, are un conținut de fier, magneziu, fosfor, calciu, potasiu și clorură. Acesta conține, de asemenea, bor, fluor, iod, zinc, seleniu și cupru, elemente necesare pentru sǎnǎtatea organismului. Sarea de Himalaya este cel mai frecvent ȋntȃlnitǎ sub formă de boabe grosiere, granule fine sau blocuri mari.
Consumul de sodiu în exces
În ciuda conținutului ridicat de minerale, sarea de Himalaya este în primul rând o sursă de sodiu, și consumul de sodiu în exces poate duce la o serie de probleme de sǎnǎtate. Cea mai cunoscută dintre aceste complicații este de hipertensiune arterialǎ. Atunci cȃnd nivelurile de sodiu cresc, organismul reține apǎ ȋn ȋncercarea de a dilua sȃngele, pentru creșterea volumului de sânge și a tensiunii. Sodiul existǎ în mod natural într-o gamă largă de produse alimentare, iar consumul excesiv de sare, chiar și sub formă de sare de Himalaya, poate fi mai dăunătoare decât benefică pentru starea generalǎ de sǎnǎtate. Limitați consumul de sodiu, ȋn special dacă suferiți de hipertensiune arterială.
Autor: Lavinia Radu
Citește și:
Laptisorul de matca, tratamentul natural anti-imbatranire
Ce nu stiai despre ardeiul iute?