+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Vineri, 25 Octombrie 2013 11:24

sare-de-himalayaSarea de Himalaya este  o substanțǎ neatinsă de multe dintre toxine și de poluanții care afecteazǎ astǎzi sarea procuratǎ din ocean. Sarea prelucratǎ se transformă în clorură de sodiu, o sare nenaturalǎ pentru corpul uman care poate duce la iritații ale țesuturilor,  retenție de apǎ și hipertensiune arterialǎ.

Cunoscut în Himalaya ca  și " aurul alb ", cristalele de sare din Himalaya conțin 84 de minerale naturale  elemente gǎsite și ȋn corpul uman. 

Mai mult, ȋn sarea de Himalaya existǎ minerale  într-o formă coloidală, ceea ce înseamnă că acestea sunt suficient de mici pentru celulele noastre sǎ le absoarbǎ cu ușurință. Atunici cȃnd vorbim de beneficiile pentru sănătate pe care sarea de  Himalaya ni le poate aduce trebuie sǎ menționǎm:

Controlul nivelului apei în organism, care regleazǎ o  bunǎ funcționare a organismului

Promovarea echilibrului pH-ului  în celule, inclusiv în creier .

Reduce semnele de ȋmbǎtrȃnire

Promoveazǎ  capacitatea de absorbție a elementelor alimentare în tractul intestinal

Susține o funcție respiratorie sǎnǎtoasǎ

Promoveazǎ sǎnǎtatea sinusurilor

Creșterea rezistenței osoase

Reducerea crampelor

Somn liniștit

Oferǎ   suport circulator

Promovează sǎnǎtatea  renalǎ și biliarǎ

Sarea de himalaya este un produs foarte bun pentru echilibrarea pH-ului corpului. Mai mult, prin consumul de sare de Himalaya se pot elimina metalele grele din organism cum ar fi: plumbul, mercurul, arsenicul, amalgam. Chiar și proteinele animale, care sunt dificil de descompus de organism vor fi eliminate mai repede  prin intermediul urinei. Sarea de Himalaya care conține 84 de minerale, în plus față de sodiu, are un conținut de fier, magneziu, fosfor, calciu, potasiu și clorură. Acesta conține, de asemenea, bor, fluor, iod, zinc, seleniu și cupru, elemente necesare pentru sǎnǎtatea organismului. Sarea de Himalaya este cel mai frecvent ȋntȃlnitǎ sub formă de boabe grosiere, granule fine  sau blocuri mari.

Consumul de sodiu în exces

În ciuda conținutului ridicat de minerale, sarea de Himalaya este în primul rând o sursă de sodiu, și consumul de sodiu în exces poate duce la o serie de probleme de sǎnǎtate. Cea mai cunoscută dintre aceste complicații este de hipertensiune arterialǎ. Atunci cȃnd nivelurile de sodiu cresc, organismul reține apǎ ȋn ȋncercarea de a dilua sȃngele, pentru creșterea volumului de sânge și a tensiunii. Sodiul existǎ  în mod natural într-o gamă largă de produse alimentare, iar consumul excesiv de sare, chiar și sub formă de sare de Himalaya, poate fi mai dăunătoare decât benefică pentru starea generalǎ de sǎnǎtate. Limitați consumul de sodiu, ȋn special dacă suferiți de hipertensiune arterială.

 

Autor: Lavinia Radu

 

Citește și:

Laptisorul de matca, tratamentul natural anti-imbatranire

Ce nu stiai despre ardeiul iute?

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP