+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Miercuri, 29 Ianuarie 2014 12:00

otet-mere-beneficii-riscuriOțetul de mere este un agent eficient de combatere a bacteriilor dar și un lichid care conține multe minerale vitale și oligoelemente, cum ar fi potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor, sodiu , sulf, cupru, fier, siliciu și fluor, elemente vitale pentru un corp sănătos .

 

Oțetul de mere recomandat pentru sǎnǎtate este doar cel natural, cu o aciditate ideală ( pH) de la 5 la 7. Oțetul de mere este un remediu natural pentru o serie de boli și are numeroase efecte pozitive, precum:

    Reduce infecțiile sinusurilor 

    Vindecǎ afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea

    Protejeaza împotriva intoxicațiilor alimentare

    Luptǎ ȋmpotriva alergiilor

    Previne oboseala muscularǎ dupǎ exerciții

    Intǎreste sistemului imunitar

    Crește rezistența

    Crește metabolismul care promoveazǎ pierderea ȋn greutate

    Îmbunătățește digestia și vindecǎ constipația

    Atenueazǎ simptomele de artritǎ și gutǎ

    Previne pietrele vezicii urinare și infecțiile tractului urinar

 

Alte beneficii ale oțetului de mere:

Respirația urȃt mirositoare - datoritǎ proprietǎților sale acide, oțetul de mere este un remediu minunat pentru respirația urȃt mirositoare sau halitozǎ. Adăugați 1/2 lingura de oțet într-o ceașcă de apă și faceți gargarǎ cu amestecul timp de 10 secunde, până când paharul este gol .

 

Mirosului neplacut al corpului -  oțetul poate ajusta nivelul pH-ului pielii, care ajută la eliminarea bacteriilor cauzatoare de miros.

Probleme ale pielii și infecții – Oțetul de mere este cunoscut ca un tratament natural excelent pentru acnee.  De asemenea, multe femei au constatat că oțetul de mere poate ajuta la reducerea aspectului de celulitǎ. 

Constipație – Oțetul de mere este frecvent folosit ca un remediu natural pentru constipație dar și ȋmpotriva diareei, deoarece concentrația mare de pectină acționează ca un strat protector care calmeaza mucoasa iritatǎ a colonului.

Diabet  -  Oțetul de mere poate ajuta la controlul  nivelului ridicat de zahǎr din sȃnge, motiv pentru care este adesea folosit ca un tratament natural pentru diabet zaharat . 

 Efecte secundare

Un efect secundar comun al oțetului de mere este apariția unei senzații de arsura ȋn gȃt și esofag;

Nivelul de acid din oțet poate avea un efect negativ asupra smalțului dinților, atunci când este luat în cantități mari, pe o perioadă extinsă de timp , oțetul va eroda smalțul. Pentru a preveni acest lucru, oțetul trebuie diluat într-un alt lichid.

În unele cazuri rare, oțetul poate provoca indigestie.

 

Autor: Lavinia radu

Citește și:

Arahidele (arachis hypogaea)

Uleiul de trandafir salbatic, un aliat al pielii

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap - Politica de confidențialitate - Politica de retur - Regulile magazinului