+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Luni, 20 Mai 2013 14:59

miereMierea mai este cunoscutǎ și drept  "aurul lichid", fiind utilizatǎ de mai bine de 2500 de ani. Această substanță conține componente nutritive importante pentru corpul și mintea noastǎ, iar pentru a beneficia de aceste beneficii specialiști recomandǎ ca mierea sǎ nu fie procesatǎ, ci sǎ se utilizeze miere brutǎ (care nu a fost procesatǎ prin pasteurizare).

Mierea este recunoscutǎ atȃt pentru gustul său uimitor, cȃt și pentru proprietǎțile sale medicinale. Mierea a fost utilizatǎ  ca și medicament ȋn diferite zone ale lumii, inclusiv ȋn medicina tradiționalǎ Ayurveda. Mierea este o sursǎ de vitamine și minerale esențiale.  Astfel, ȋn miere se gǎsesc vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, precum și vitamina C. De asemenea, mierea conține minerale precum magneziu, potasiu, calciu, sodiu, clor, calciu, cupru, fier, mangan, sulf, zinc și fosfat. 

 

Beneficiile mierii asupra organismului nostru:

Oferǎ energie – Mierea aprovizioneazǎ organismul cu glucoză, energie ce stimuleazǎ rezistența și reduce oboseala muscularǎ. Mierea poate oferi 17  grame de carbohidrați per lingurǎ și poate fi consideratǎ  o alternativǎ la suplimentele pentru sportivi.

Excelentă sursă de antioxidanți - Mierea are nu numai un spectru complet de vitamine și minerale, dar conține, de asemenea, pinostrobină, un flavonoid specific.

Sprijinǎ dezvoltarea „bacteriilor bune” - Mierea sprijină dezvoltarea bacteriilor bune prezente ȋn  în tractul gastrointestinal. De asemenea, mierea nu fermentează în stomac și poate fi folositǎ pentru a contracara indigestia.

Are proprietăți antibacteriene și antifungice - Datoritǎ acestor  proprietăți mierea poate trata alergiile prin stimularea sistemului imunitar. Consumul regulat de miere întărește corpusculii celulari ai leucocitelor care combat bolile bacteriene și virale.

Ȋncetinește ȋmbǎtranirea - O parte a procesului de îmbătrânire este legatǎ de epuizarea lentă  a enzimelor din organism. Mierea brutǎ este unul dintre puținele alimente care poate ajuta la ȋncetinirea acestui fenomen.

Alte beneficii:

Mierea este un adjuvant  pentru durerile de gât sau ȋn caz de  laringite si faringite;

Mierea brutǎ poate fi un  adjuvant ȋn problemele de fietiliatatea atȃt pentru bǎrbați cȃt și pentru femei;

Mierea este un ingredient ce, ȋn combinație cu alte elemente sau ȋntr-o alifie, poate fi aplicatǎ pe eczeme, afte sau ȋn caz de sȃngerarea gingiilor.

Absorbția calciului poate fi stimulatǎ prin consumul de miere;

Consumul de miere poate preveni anemia;

Mierea acționeaza ca un sedativ și este foarte util ȋn caz de enurezis nocturn (udarea patului).

Poate ajuta la tratarea acneei minore;

Previne cancerului și bolile de inimǎ datoritǎ conținutului de flavonoide, antioxidanți care ajutǎ la reducerea riscului de cancer și bolilor de inimǎ.

Ajutǎ la curățarea sângelui și are efecte pozitive în reglementarea și facilitarea circulației sângelui.

 

Precauții: 

Miere poate conține spori de Clostridium botulinum care pot cauza botulism infantil. Ca atare,  copiii sub vârsta de un an nu ar trebui să consume miere deoarece tractul  lor intestinal  nu este suficient de matur pentru a inhiba dezvoltarea de Clostridium botulinum.

De asemenea, ȋncercați sǎ cumpǎrați mierea de la producǎtori locali, din surse sigure, iar aceasta sǎ fie cȃt mai puțin procesatǎ pentru a vǎ putea bucura pe deplin de beneficiile sale.

 

Autor: Lavinia Radu

 

Citește și:

Sfecla rosie, un aliat al sanatatii

Produsele apicole ne ajuta sa trecem cu bine de sezonul rece

 

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap