+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Joi, 11 Iulie 2013 10:04

germeni-grauGraul este un produs alimentar bogat ȋn nutrienți iar germenul este reprezentat de embrionul semințelor. Aproape 30% din substanțele nutritive conținute de germenii de grâu sunt reprezentate de  proteine. Proteinele joacǎ un rol vital în dezvoltarea și creșterea organismului. Acestea  ajutǎ la repararea țesuturilor și facilitează, de asemenea, distribuția de nutrienți ȋn toate celulele corpului.

Germenii de grâu sunt bogați ȋn fier și potasiu, ajută la reducerea nivelului de „colesterol rǎu” și ajutǎ la ȋmbunǎtǎțirea sǎnǎtǎții inimii. Germenii sunt surse importante de acizi grași esențiali, mai ales cǎ aceștia joacǎ un rol vital ȋn funcționarea creierului și ȋn ceea ce privește sǎnǎtatea inimii. Acidul gras omega-3 îmbunătățește memoria și performanțele și ajuta la pǎstrarea sănătǎții cardiovasculare și la reducerea  riscului de accident vascular cerebral și al  bolii de inimǎ.

De asemenea, consumul de germeni de gȃu scad riscul de diabet zaharat iar complexul de vitamine B ajutǎ la repararea și la creștere țesuturilor, susțin sănătatea muscularǎ și dau vigoare sistemului nervos.

Germenii de grâu au și diferite proprietăți antioxidante. Vitamina E ajutǎ la prevenirea formǎrii cheagurilor de sânge și întărește sistemul imunitar.  De asemenea, acesta susține și sănătatea și funcțiile organelor de reproducere la ambele sexe. Vitamina E  mai ajutǎ și la refacerea pielii deteriorate și oferǎ acesteia un aspect sǎnǎtos.

 

Beneficiile germenilor de grȃu

Ajutǎ la încetinirea procesului de îmbătrânire (datoritǎ vitaminei E).

Germenii de grȃu sunt o sursǎ importantǎ de acid folic pentru femeile gravide  sau pentru femeile care doresc sa rǎmȃnǎ ȋnsǎrcinate.

Crește nivelul de energie.

Vitaminele din germeni de grau sunt deosebit de utile în a  stimula creșterea sǎnǎtoasǎ a pǎrului. Consumul constant și pe o periadă lungă de timp stimuleazǎ fertilitatea 

Antioxidanții ajutǎ la lupta ȋmpotriva cancerului și a altor afecțiuni degenerative și, de asemenea, previn apariția cheagurilor de sȃnge.

Curǎțarea sistemului degestiv

Cum consumǎm germenii de grȃu?

Germenii de gȃu pot fi incorporați ușor ȋn dietǎ și pot fi utilizați ȋn:

Salate de fructe sau legume

Ȋmpreunǎ cu iaurt

Ȋn bolul cu cereale integrale și lapte

Ȋn pȃinea fǎcutǎ ȋn casǎ

Ȋn sucuri naturale fǎcute cu ajutorul blender-ului.

 

Autor: Lavinia Radu

 

Citește și:

Semintele de in

Anghinarea

 

 

 

 

 

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Pizza sector 3
SITEMAP