Germenii de grâu sunt bogați ȋn fier și potasiu, ajută la reducerea nivelului de „colesterol rǎu” și ajutǎ la ȋmbunǎtǎțirea sǎnǎtǎții inimii. Germenii sunt surse importante de acizi grași esențiali, mai ales cǎ aceștia joacǎ un rol vital ȋn funcționarea creierului și ȋn ceea ce privește sǎnǎtatea inimii. Acidul gras omega-3 îmbunătățește memoria și performanțele și ajuta la pǎstrarea sănătǎții cardiovasculare și la reducerea riscului de accident vascular cerebral și al bolii de inimǎ.
De asemenea, consumul de germeni de gȃu scad riscul de diabet zaharat iar complexul de vitamine B ajutǎ la repararea și la creștere țesuturilor, susțin sănătatea muscularǎ și dau vigoare sistemului nervos.
Germenii de grâu au și diferite proprietăți antioxidante. Vitamina E ajutǎ la prevenirea formǎrii cheagurilor de sânge și întărește sistemul imunitar. De asemenea, acesta susține și sănătatea și funcțiile organelor de reproducere la ambele sexe. Vitamina E mai ajutǎ și la refacerea pielii deteriorate și oferǎ acesteia un aspect sǎnǎtos.
Beneficiile germenilor de grȃu
• Ajutǎ la încetinirea procesului de îmbătrânire (datoritǎ vitaminei E).
Germenii de grȃu sunt o sursǎ importantǎ de acid folic pentru femeile gravide sau pentru femeile care doresc sa rǎmȃnǎ ȋnsǎrcinate.
• Crește nivelul de energie.
• Vitaminele din germeni de grau sunt deosebit de utile în a stimula creșterea sǎnǎtoasǎ a pǎrului. Consumul constant și pe o periadă lungă de timp stimuleazǎ fertilitatea
• Antioxidanții ajutǎ la lupta ȋmpotriva cancerului și a altor afecțiuni degenerative și, de asemenea, previn apariția cheagurilor de sȃnge.
• Curǎțarea sistemului degestiv
Cum consumǎm germenii de grȃu?
Germenii de gȃu pot fi incorporați ușor ȋn dietǎ și pot fi utilizați ȋn:
• Salate de fructe sau legume
• Ȋmpreunǎ cu iaurt
• Ȋn bolul cu cereale integrale și lapte
• Ȋn pȃinea fǎcutǎ ȋn casǎ
• Ȋn sucuri naturale fǎcute cu ajutorul blender-ului.
Autor: Lavinia Radu
Citește și: