+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Joi, 19 Septembrie 2013 14:00

beneficii-mureMurele au fost utilizate pe scară largă de către triburile native americane, ȋncǎ de secole, fiind folosite pentru tratarea diferitelor boli. Rădăcina și frunzele au un efect astringent, depurativ, diuretic, tonic și care vindecă rănile. Aceste calitǎți au fǎcut ca rǎdacina și frunzele de mure sǎ fie un adjuvant ȋn tratarea unor boli precum: dizenterie, diaree, hemoroizi și cistită. Aceste mai sunt utilizate și pentru tratarea unor probleme precum dureri de gât, ulcere la nivelul gurii și inflamații gingivale.

Un decoct de frunze de mure este util, sub formǎ de gargarǎ, ȋn tratarea aftelor. Din mure se realizeazǎ și un sirop foarte eficient ȋmpotriva tusei.

Alte afecțiuni ce pot fi tratate cu ajutorul murelor:

Tulburările gastro-intestinale - Rădăcina plantei conține cantități mari de taninuri, substanțe ce au un efect astringent, în special pe membranele mucoase ale tractului digestiv. În consecință, rǎdǎcina de mure sub formǎ de ceai sau tincturǎ pot fi folosite pentru tratarea dizenterie, diaree, hemoroizilor și a altor tulburări intestinale. 

Igiena orală - Un preparat făcut din rădăcină, frunze și fructe coapte poate fi folosit ca și gargară pentru a trata durerile de gât, inflamația gingiilor și ulcere la nivelul gurii. Acest preparat poate, de asemenea, sǎ ajute la controlul candidozelor, o infecție ușoară, care poate să apară în gură, în special la copiii mici.

Ȋngrijirea rǎnilor - Proprietățile astringente ale murelor pot fi utilzate pentru tratarea rănilor. O cataplasmǎ sau un pansament realizat dintr-un preparat de mure poate fi aplicat pe tăieturi și zgârieturi pentru a ajuta la controlul sângerărilor minore.

Antioxidanți  - murele au un conoscut efect antioxidant, dataritǎ antocianinelor, un tip de bioflavonoide, care este, de asemenea, găsit în ceaiuri, vin, nuci, cacao și alte fructe. Acestea pot ajuta la reducerea daunelor produse de  radicali liberi. Antocianinele pot fi un adjuvant și ȋn cazul altor probleme precum: îmbunătățirea vederii, reducerea hipertensiunii arteriale, îmbunătățirea funcției hepatice, creșterea memoriei și a acuitǎții mentale.

 

Autor: Lavinia Radu

 

Citește și:

Beneficiile uleiului esential de portocale

Hameiul

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP