Lupta impotriva cancerului - Un studiu publicat ȋn Cancer Research a arǎtat faptul cǎ s-a constatat că substanța activǎ „capsaicina” ajutǎ la distrugerea celulelor caceroase. Substanța a cauzat aproape dispariția a aproximativ 80% din celulele cancerului de prostatǎ la șoareci iar tumorile de prostatǎ tratate cu capsaicina au fost aproximativ de cinci ori mai mici decȃt cele netratate.
Mai mult, cercetătorii spun cǎ o pastilǎ de capsaicina poate fi utilizată pe zi pentru a preveni cancerul de prostată.
Ajută la managementul durerii - Capsaicina este un tratament recunoscut pentru dureri de osteoartrita, și poate ajuta, de asemenea, la diminuarea durerii din neuropatia diabeticǎ. Capsaicina este, de asemenea, recunoscutǎ ca inhibitor al Substanța P, o neuropeptidă care este transmițătorul cheie al durerii la creier. Substanța P poate provoca umflarea fibrelor nervoase, ceea ce poate duce la dureri de cap și probleme ale sinusurilor. Studiile au descoperit că capsaicina ameliorează și previne durerile de cap, migrenele și durerile de sinusuri.
Previne sinuzita și amelioreazǎ congestia - Capsaicina are proprietăți antibacteriene puternice care luptă și ajutǎ la prevenirea infecțiilor cronice ale sinusurilor. De asemenea, ajutǎ la drenarea mucusului din nas, eliberând astfel congestie nazalǎ.
Amelioreazǎ inflamația - Capsaicina este un agent antiinflamator puternic . Acesta acționează prin inhibarea Substanța P , care este asociată cu procesele inflamatorii. Capsaicina este consideratǎ de specialiști ca un potențial tratament pentru artritǎ, psoriazis și neuropatie diabeticǎ.
Un studiu de la Universitatea Duke a arǎtat faptul cǎ capsaicina poate fi un adjuvant ȋn cazul boli inflamatorii intestinale. Substanța poate ajuta , de asemenea, la distrugerea unor bacterii, cum ar fi H. pylori, și poate ajuta la prevenirea ulcerului gastric.
Capsaicina este un agent termogenic, ceea ce înseamnă că ajutǎ la creșterea activitǎții metabolice. Acest lucru, la rândul său , ajută la arderea de calorii și grǎsimi.
Capsaicina ajutǎ la protejarea inimii prin reducerea colesterolului, a trigliceridelor și a agregǎrii plachetare. Oamenii din întreaga lume care consumǎ ardei iute la masǎ au rate semnificativ mai mici de atac de cord și accident vascular cerebral decat popoarele care nu au acest obicei.
Autor: Lavinia Radu
Citește și:
Algele marine, bogate in calciu
Acupunctura si infectiile urinare recurente