Arahidele reduc riscul de cancer de colon și sporesc activitatea creierului, protejând astfel împotriva declinului cognitiv și a bolii Alzheimer. Arahidele reduc colesterolul, dar și formarea de pietre biliare. Arahidele sunt o bunǎ sursǎ de proteine pentru persoanele care suferǎ de gutǎ, dacǎ acestea sunt consumate în cantități mici.
Arahidele îmbunătățesc rezistența osoasǎ și reduc riscul de osteoporozǎ, dar îmbunătățesc și digestia. Acestea sunt un aliment foarte hrǎnitor al căror conținut nutritiv depășeste carnea, ouǎle sau alte alimente. Arahidele conțin grăsimi, glucide, vitaminele C , E și niacinǎ. Ele sunt, de asemenea, superioare din punct de vedere al mineralelor conținute precum: potasiu, magneziu și calciu.
Arahidele conțin ȋn proporție de 26 % proteine. Acizii grași prezenți în arahide joacă un rol vital în formarea și restaurarea pielii, precum și a țesutului cerebral. Arahidele conțin cantități semnificative de carbohidrati ( circa 10 % ), în principal, amidon și maltoză. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care este important să le mestecǎm în mod corespunzător, astfel încât saliva sǎ poatǎ începe digestia lor. Arahidele conțin cantități mici de vitamine A și C, și , de asemenea, complexul de vitamine B. Niacina, o coenzimǎ foarte importanta în organism, se gǎsește de asemenea ȋn arahide. Aceasta facilitează numeroase procese esențiale pentru carbohidrați și grǎsimi.
Beneficiile arahidelor pentru sǎnǎtate:
Afecțiuni ale pielii - Consumul regulat de arahide promovează o stare bună de sănătate, pentru piele și mucoase, datorită nivelurilor ridicate de niacinǎ și acizi grași nesaturați. Atât niacina și acizii grași nesaturați sunt esențiale pentru regenerarea celulelor pielii.
Boli cardiace - Datorită conținutului de acizi grași esențiali, arahidele sunt recomandate pentru pacienții bolnavi de inimǎ. Acești acizi grași sunt o sursǎ de energie esențială pentru celulele inimii.
Arahidele sunt scăzute în sodiu și în potasiu, ceea ce protejeazǎ împotriva hipertensiunii arteriale și a retenției de lichid în țesuturi.
Autor: Lavinia Radu
Citește și:
Cardamomul, adjuvantul in caz de disfunctii sexuale