+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Luni, 23 Septembrie 2013 12:09

alge-marineAlgele sunt un tratament pentru o gamă largă de boli și pot fi utilizate atât intern cât și extern. Din punct de vedere botanic  existǎ alge marine verzi, maro sau roșii.  Multe afecțiuni fizice pot fi tratate prin consumul direct de alge marine, deci trebuie specificat faptul cǎ flora digestivǎ a  unei persoane nu este foarte obișnuitǎ cu astfel de alimente, astfel că va dura cȃteva sǎptǎmȃni pȃnǎ acesta va produce enzime speciale pentru a digera bine algele. Acestea conțin: potasiu, sodiu, calciu, magneziu, zinc, cupru, clorură, sulf, fosfor, vanadiu, cobalt, mangan, seleniu, brom, iod, arsenic, fier  și fluor. Fierul este necesar pentru hemoglobină ȋn timp ce iodul pentru tiroxinǎ. Lipsa de  iod în organism duce la disfuncție tiroidiană și absorbția slabă a calciului alimentar și poate duce la osteoporozǎ.

Ca și alte legume, algele marine conțin minerale esențiale și vitamine de care omul are  nevoie pentru a avea o dietă sănătoasă, echilibrată. În plus, un anumit tip de alge marine brune denumite kombu conțin un pigment fucoxanthin, care poate ajuta organismul sǎ metabolizeze grǎsimi pentru energie. Algele marine au mai mult calciu decȃt broccoli și sunt aproape la fel de bogate în proteine ca și legumele. Alte substanțe nutritive din algele marine sunt vitamina B-12 și vitamina A. Algele marine oferǎ grǎsimi sǎnǎtoase și anume acizi grași omega-3, un tip de acizi care contribuie la creșterea nivelului de colesterol sănătos, ȋn timp ce scade nivelul de colesterol dăunător. 

Există mai multe moduri de a adăuga alge marine la dieta dumneavostǎ. Le puteți utiliza ȋn mȃncare la sushi, în interiorul unui sandwich sau ȋntr-o salatǎ. De asemenea, existǎ și alge marine uscate, praf pe care ȋl puteți adǎuga ȋn pâine, pizza, cartofi, paste, tocănițe sau supe. O altǎ metoda de a utiliza aceste plante care aduc numeroase beneficii organismului este reprezentatǎ de capsule.

Precauții

Unele persoane sunt extrem de sensibile la iod, iar acestea pot sǎ prezinte semne de hipertiroidism dar și simptome specifice: nervozitate, palpitații, insomnie, iritabilitate și chiar apariția gușei. De asemenea, persoaele  cu alergie la fructe de mare, sunt mai sensibile, ȋnsǎ trebuie reținut cǎ nu existǎ termenul de alergie la iod. Ȋntrebați medicul ȋnainte de a consuma alge ȋn special dacǎ suferiți de diferite afecțiuni. De asemenea, nu toate algele sunt potrivite  pentru consum, motiv pentru care ȋncercați sǎ le achiziționați din surse sigure.

 

Autor: Lavinia Radu

 

Citește și:

Beneficiile consumului de mure

Proprietatile medicale ale ceaiului de hibiscus

 

 

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP