+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Diabet si boli de nutritie

control medical gravidaMarea majoritate a femeilor care dezvoltǎ diabet gestațional nasc copii sǎnǎtosși, cu toate acestea dacǎ afecțiunea nu este gestionatǎ așa cum trebuie poate duce la apariția complicațiilor atȃt pentru femeia ȋnsǎrcinatǎ cȃt si pentru copil. Aproximativ 4% dintre femeile ȋnsǎrcinate dezvoltǎ aceastǎ boalǎ pe parcursul sarcinii.

Citeşte mai mult...
 

complicatiile diabetuluiMajoritatea persoanelor care suferǎ de diabet zaharat se pot aştepta la o viaţă normalǎ în cazul în care ȋși iau niște măsuri simple pentru a evita complicațiile care pot apǎrea. Complicațiile frecvente ale diabetului zaharat includ: apariția bolilor cardiovasculare, bolior oculare (retinopatie diabeticǎ), a leziunilor renale, deteriorarea nervilor (neuropatie), iar pacienții sunt, ȋn general, mai expuși la apariția infecţiilor la nivelul gingiilor, plǎmȃnilor, pielii, picioarelor, zonelor genitale, precum și în zonele ȋn care s-au realizat incizii, după o intervenţie chirurgicală majoră.

Citeşte mai mult...
 

gravidaDiabetul gestaţional se dezvoltă în timpul sarcinii din cauza insuficienţei organismului de a secreta insulină în cantităţi optime pentru a menţine glicemia în limite normale. Diabetul gestaţional poate afecta fătul cât şi buna dezvoltare a sarcinii. Nivelul zahărului din sânge revine la un nivel normal la scurt timp după ce femeia însărcinată naşte copilul.

 

Citeşte mai mult...
 

Diabetul zaharat defineşte o tulburare metabolică care poate avea etiopatogenie multiplă, caracterizată prin modificări ale metabolismului glucidic, lipidic şi proteic, rezultate din deficienţa în insulinosecreţie, insulinorezistenţă sau ambele şi care are ca element de definire până în prezent valoarea glicemiei.

 

Citeşte mai mult...
 

Pagina 6 din 6

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP