+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Diabet si boli de nutritie

intoleranta-glutenÎn termeni simpli, glutenul este o substanță proteică care se gǎsește ȋn grȃu, ȋn orz, secară, alac și ovǎz . De asemenea, trebuie reamintit faptul cǎ intoleranța la gluten se referǎ la evitarea produselor care conțin gluten și nu doar la a evita pâinea deoarece glutenul se găsește într-o gamă largǎ de alimente.
Citeşte mai mult...
 

rezistenta-insulinaRezistenta la insulinǎ reprezintǎ capacitate scǎzuta a unora dintre celulele organismului de a răspunde la insulină. Rezistența apare atunci cȃnd, deși pancreasul produce o cantitate suficientǎ de insulinǎ, celulele din organism sunt rezistente la efectele acesteia. Astfel, organismul pacientului are nevoie de o cantitate mai mare de insulinǎ pentru a-și ȋndeplini funcțiile iar organismul va produce mai multǎ insulinǎ. 
Citeşte mai mult...
 

malnutritieDeși majoritatea oamenilor cred  ca malnutriția se produce din cauza ingerǎrii unei cantitǎți mici de hranǎ, de fapt aceasta acoperă un spectru foarte larg de tulburări ce apar ca urmare a unui deficit sau ca urmare a unui exces din doza zilnica recomandatǎ de orice fel de vitamine și minerale.
Citeşte mai mult...
 

amiloidozaAmiloidoza este o boalǎ metabolicǎ ce apare atunci cȃnd anumite proteine specifice cum ar fi ​​amiloidul se acumuleazǎ ȋn spațiul intracelular. Amiloidul este o proteinǎ anormală, de obicei, produsă de celulele din măduva osoasă, care poate fi depozitate în orice țesut sau organ. 
Citeşte mai mult...
 

Pagina 3 din 6

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP