+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli urologie

adenom-prostataAdenomul de prostată este o afecțiune ce duce la îngustarea uretrei, provocând astfel probleme urinare. În timp, muşchiul vezicii urinare devine treptat mai puternic, mai gros, şi mult prea sensibil, contractându-se chiar şi atunci când acesta conţine cantităţi mici de urină, cauzând astfel nevoia de a urina frecvent.

Principalul factor de risc al adenomului de prostatǎ este vȃrsta. Cu toate acestea existǎ și alți factori care pot influența dezvoltarea bolii. 
Citeşte mai mult...
 

orhitaOrhita se caracterizeazǎ drept inflamația unuia sau a ambelor testicule, boala fiind cel mai frecvent asociatǎ cu virusul care provoacǎ oreionul. Aproximativ o treime din barbații care dezvoltǎ oreion după pubertate vor dezvolta și orhitǎ.
Citeşte mai mult...
 

dietaDieta este foarte importantǎ, ȋn special ȋn cazul pacienților care suferǎ de boli renale cronice. În mod normal, rinichii sunt cei care ajutǎ la eliminarea toxinelor și a excesului de lichid din organism. Ȋnsǎ ȋn cazul pacienților care suferǎ de boli renale cronice, ȋn special ȋn caz de insuficiența renalǎ cronicǎ sau glomerulonefritǎ cronicǎ, o dietǎ adecvatǎ poate ȋncetini procesul de deteriorare renalǎ.

Citeşte mai mult...
 

bebelus plangeȊnainte de naștere, ȋn cazul baieților, testiculele care se afla la nivelul abdomenului coboarǎ ȋn scrot, ȋnsǎ ȋn cazul criptorhidiei unul dintre  testicule nu coboarǎ, așa cum ar fi normal. Un testicul necoborȃt este mai frecvent în rândul băieților nǎscuți prematur sau ȋnainte de 37 de sǎptǎmȃni. Cu toate acestea, majoritatea bǎieților care se nasc cu unul sau două testicule necoborȃte, problema se corectează în primele luni de viață fie ȋn mod natural, ȋn special ȋn primele patru luni de viațǎ, fie prin tratament. Afecțiunea apare la aproximativ 5% din copiii de sex masculin și la 3-4% ȋn cazul bebelușilor nǎscuți la timp. 

Citeşte mai mult...
 

Pagina 1 din 2

<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP