+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli reumatice

chistul bakerChistul Baker (numit și chistul sinovial popliteu) este un chist care conţine un fluid care cauzează umflături şi  tensiune la nivelul genunchiului. Durerea se poate accentua în momentul în care genunchiul este extins sau flexat sau atunci când persoana afectată este activă.

Citeşte mai mult...
 

9-21-2009-2Boala Still a adulților este un tip rar de artrită care se caracterizează prin dureri în gât, o erupție de culoarea somonului și febră crescută. Durerile de articulații tind să se dezvolte la câteva săptămâni după ce au apărut semnele și simptomele bolii.

Cauza bolii este necunoscută, dar unii cercetători cred că există posibilitatea să fie declanșată de o infecție. Majoritatea persoanelor experimentează doar un singur episod al bolii Still, însă există cazuri când boala persistă sau este recurentă.

Citeşte mai mult...
 

reumatismFebra reumatică este o boală inflamatorie care poate surveni ca o complicație în urma unei infecţii streptococice tratate  necorespunzător. Aceasta apare frecvent la copiii între 5 și 15 ani și poate cauza probleme gravă la inimă, ducând chiar la atac de cord.

Tratamentul administrat la timp poate micşoara ţesutul deteriorat ca urmare a inflamaţiei. De asemenea, reduce durerea şi simptomele şi previne reapariţia febrei reumatice.

Citeşte mai mult...
 

spondilita anchilozantaSpondilita anchilozantă este o boală cronică care afectează în principal articulaţiile sacroiliace şi articulaţiile coloanei vertebrale. Spondilita anchilozantă face parte din categoria bolilor reumatice autoimune, categorie din care mai fac parte reumatismul articular, vasculita,  artrita cu psoriazis, artrita idiopatică juvenilă, colagenoza, granulomatoza Wegener.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 1 din 3

<< Început < Anterior 1 2 3 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP