+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Luni, 13 Ianuarie 2014 15:55

episod-hipomaniacalUn episod hipomaniacal nu este o tulburare în sine, ci mai degrabă este  un simptom al unei boli. Episoadele hipomaniacale au aceleași simptome ca și episoadele maniacale, ȋntre cele doua fiind doar mici diferențe care țin de: starea de spirit a pacientului , de obicei, nu este suficient de severǎ pentru a provoca probleme  de socializare, și nu există niciodată nicio caracteristicǎ psihoticǎ prezentǎ într-un episod hipomaniacal.

Un episod hipomaniacal se caracterizează prin modificarea starii de spirit care devine  expansivă sau iritabilă, pe durata a cel puțin 4 zile și prezente în cea mai mare parte a zilei, aproape în fiecare zi. Această stare de spirit hipomaniacalǎ este în mod clar diferitǎ de starea de spirit obișnuită a persoanei. Pacientul prezintǎ anumite modificǎri ceea ce țin de:

Scăderea nevoie de somn ( de exemplu , se simte odihnit după doar 3 ore de somn )

Pacientul este vorbăreț decât de obicei

Atenția ȋi este  prea ușor atrasǎ de diferiți  stimuli externi neimportanți sau irelevanți

Agitație psihomotorie

Implicarea excesivă în activități plăcute 

Grandomanie

Un episod hipomaniacal este asociat cu o schimbare de stare a persoanei, care este necaracteristicǎ pacientuui respectiv. De exemplu, individul poate fi mult mai productiv sau sociabil decât de obicei.

Starea de spirit într-un episod hipomaniacal este descrisǎ drept euforicǎ, neobișnuit de bunǎ, pacientul este vesel. Calitatea expansivă a stǎrii de spirit este caracterizatǎ de entuziasmul pentru interacțiuni sociale, interpersonale sau profesionale. Există de foarte multe ori o nevoie scǎzutǎ de somn, persoana se trezește înainte de ora obișnuită cu un nivel de energie crescut. Discursul unei persoane cu un episod hipomaniacale este de multe ori diferit de normal, pacientul are tendința de a vorbi mai tare și mai rapid decât de obicei, dar nu este dificil de întrerupt.

Un episod hipomaniacale nu este , de asemenea, suficient de sever pentru a provoca deficiențe grave în funcționarea socială sau profesională, și nici nu necesitǎ spitalizare pentru ca nu există caracteristici psihotice. 

Simptomele observate la pacientul nu trebuie sǎ fie cauzate de consumul de diferite substanțe sau de o altǎ boalǎ ( de exemplu, hipertiroidism sau diabet ) .

Un episod hipomaniacal care este determinat de efectele unui medicament sau tratament psihiatric ( antidepresive ) nu trebuie diagnosticat, cu excepția cazului în care continuă să persiste dincolo de efectele fiziologice ale tratamentului.

 

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Somnambulismul

Tulburarea bipolara

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Pizza Sector 3
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP