+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli ortopedice

apa-genunchiApa la genunchi este un termen utilizat pentru a defini acumularea de lichid în exces în jurul articulației genunchiului. Apa la genunchi poate fi rezultatul unui traumatism, poate apǎrea ȋn cazul unei leziuni, sau a unei boli. Pentru a determina care este cauza care a dus la apariția apei la genunchi, medicul va trebui sǎ extragǎ o mostrǎ de lichid pentru a o testa ȋn laborator pentru infecții, boli sau leziuni.
Citeşte mai mult...
 

crampe-musculareCrampele musculare se definesc drept contracția bruscă și involuntară a unuia sau a mai multor mușchi. Deși în general inofensive, crampele musculare pot face, ȋn mod temporar, imposibilă utilizarea musculaturii afectate.  Perioadele lungi de exerciții sau munca fizică, mai ales pe timp cald, poate duce la apariția crampelor musculare.
Citeşte mai mult...
 

tendinitaTendinita este un termen folosit pentru a descrie un tendon inflamat și dureros. Tendonul este un țesut fibros flexibil care face legǎtura ȋntre mușchi și schelet. Tendoanele  au diferite  forme și mărimi. Unele sunt foarte mici, cum ar fi cele care permit mișcarea degetelor,  sau unele foarte mari cum ar fi  tendonul lui Ahile.
Citeşte mai mult...
 

boli-ortopediceBursita se definește drept inflamația bursei, un mic sac cu fluid care lubrifiazǎ zona dintre douǎ structuri, tendoane și oase.  Aceasta reduce frecarea și ȋmbunǎtǎțește circulația tendonului pe suprafața osului. Bursita nu produce deformǎri articulare, dar poate provoca dureri semnificative și poate restricționa mișcarea.
Citeşte mai mult...
 

Pagina 2 din 4

<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP