+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli ortopedice

dupuytrens illustrationContractura Dupuytren este o fibromatoză palmară care se dezvoltă în timp. În momentul apariției bolii, degetele afectate nu mai pot fi îndoite, iar acest lucru îngreunează activitățile zilnice. Contractura afectează în principal degetul inelar și degetul  mic.

Afecțiunea evoluează încet, de-a lungul mai multor ani, însă există cazuri când boala se dezvoltă în câteva săptămâni sau luni. Boala este mai frecvent intalnita la populatia nordica, fiind rara la asiatici si africani. 

Citeşte mai mult...
 

Ewing sarcoma - PAS - very high magSarcomul Ewing este o tumoră malignă osoasă rară care se apare la nivelul osului din celule nediferenţiate din creasta neurală. Tumora mai poate apărea și în țesuturile moi.  Apare la persoane cu vârste cuprinse între 5-30 de ani, cu un vârf de incidenţă între 12 şi 18 ani.

Citeşte mai mult...
 

scoliozaScolioza este cea mai frecventă  afecțiune întâlnită la nivelul coloanei vertebrale.  Scolioza este o deformare fiziologică a coloanei vertebrale. În mod obişnuit, scolioza nu este vizibilă cu ochiul liber.Diagnosticul scoliozei apare atunci când există două anomalii principale ale coloanei vertebrale:

Citeşte mai mult...
 

lcpMaladia Legg-Perthes-Calve este caracterizată prin necroza idiopatică a capului femural apărută la copil în perioada de creştere. Necroza apare din cauza fluxului sangvin deficitar la acest nivel. Cel mai frecvent, boala apare între vârsta de 4-8 ani, preponderent la băieți.  Băieţii sunt afectaţi de 3-5 ori mai frecvent decât fetele.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 1 din 4

<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP