+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli ORL

1234Deviația de sept apare atunci când septul nazal (peretele subțire care desparte nările) este deplasat într-o parte. Atunci când deviația de sept este severă, poate bloca o nară, iar aerul circulă cu dificultate prin nas, cauzând dificultăți în respirație. În urma unei deviații de sept, se poate produce o obstructie nazală. Tratamentul obstrucției nazale include medicație care reduce umflătura și eliberează căile nazale. Pentru a corecta deviația de sept, este necesară o intervenție chirurgicală.

Citeşte mai mult...
 

meniereSindromul Menier este o afecțiune a urechii interne care cauzează episoade spontane de amețeală (vertij) – alături de pierderi fluctuante ale auzului, tinus și, câteodată, senzația de presiune în ureche. În cele mai multe cazuri, sindromul afectează o singură ureche.

Citeşte mai mult...
 

0Sinuzita cronică este o afecțiune des întâlnită, care se manifestă printr-o inflamaţie a sinusului şi a cailor nazale și care, în ciuda tratamentului, persistă pentru cel puțin 8 săptămâni.

Persoanele afectate de această boală întâmpină dificultăți în respirație, zona din jurul ochilor și a nasului este umflată, apar dureri de cap și la nivelul feței.

Citeşte mai mult...
 

TinnitusTinitusul este caracterizat de foșnete, șuierat sau țuit al urechii. Aceasta este o problemă des întâlnită care afectează 1 din 5 persoane. Tinitusul nu este o boală de sine-stătătoare, este un simptom care însoțește boli precum: pierderea auzului din cauza vârstei înaintate, probleme medicale la nivelul urechilor, afecțiuni ale sistemului circulator. Incidenta maximă este în jurul vârstei de 60 de ani.

Tinitusul se poate agrava odată cu vârsta, însă, efectele sale supărătoare pot fi ameliorate cu ajutorul tratamentului. Dacă apare bilateral, tinitusul se asociază sau poate anunța surditatea de tip senzorial.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 1 din 3

<< Început < Anterior 1 2 3 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP