+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli oncologice

HPV (Virusul Papiloma Uman) şi cancerul de col uterin sunt într-o relaţie de determinare semnificativă. Aproximativ 10% dintre persoanele infectate cu HPV dezvoltă, în decurs de câţiva ani, celule cervicale anormale, care urmează direcţia de evoluţie spre cancerul de col uterin. HPV oncogen este principalul factor responsabil pentru majoritatea cazurilor de cancer de col uterin înregistrate.

Citeşte mai mult...
 

Leucemia acută limfoblastică reprezintă cea mai frecventă formă de leucemie a copilului (aproximativ 80-85% din cazurile de leucemie). Debutul este  progresiv, cu paloare şi astenie, expresia clincă a unei anemii. Apar, de asemenea, febra, purpura cutanată şi durerile osoase nocturne. Leucemia acută limfoblastică este o afecţiune hematologică severă determinată de proliferarea necontrolată în măduva osoasă de celule imature numite limfoblaşti.

Citeşte mai mult...
 

Cancerul colorectal reprezintă o cauză importantă de morbiditate şi mortalitate, aceasta patologie fiind la ora actuală a doua cauză de mortalitate neoplazică în România, după cancerul pulmonar.

Cancerul colorectal reprezintă una dintre cele mai frecvente neoplazii umane, afectând o persoană din 20 în ariile cu standard socioeconomic ridicat. Reprezintă a treia cauză de cancer la ambele sexe, după plămân şi stomac la bărbaţi şi după sân şi uter la femei. Aproximativ unul din opt cancere este de origine colorectală, iar cancerul colorectal este responsabil pentru aproximativ 1 din 10 decese de cauză neoplazică. 

Citeşte mai mult...
 

Pagina 5 din 5

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP