+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli oncologice

prostata9Cancerul de prostată este o afecțiune malignă care determină modificare celulelor prostatice și înmulțirea lor, ajungându-se astfel la o masă tumorală la nivelul prostatei. Celulele canceroase pot rămâne în prostată sau pot avansa prin vasele sanguine sau limfatice către alte organe sau țesuturi determinând metastazarea bolii.

Citeşte mai mult...
 

Breast-Cancer2Cancerul mamar este o afecțiune care se manifestă prin formarea de celule maligne în țesutul sânului. Cancerul mamar este cel mai întâlnit tip de cancer la femei, cu toate că principala cauză de deces, atât la femei, cât și la bărbați este cancerul pulmonar. Riscul de a dezvolta cancer mamar, crește odată cu vârsta, femeile peste 50 de ani, fiind cele mai expuse. Conform studiilor, până la vârsta de 80 de ani, una din 10 femei va dezvolta un cancer de sân.

Citeşte mai mult...
 

Cancerul de col uterin este o boală cronică gravă, de mare importanţă medico-socială, cu evoluţie foarte severă, mai ales când este depistată în stadii avansate.

În România, neoplasmul colului uterin reprezintă una dintre principalele cauze de deces ale populaţiei feminine (aproximativ 15%), ocupând locul al doilea ca frecvenţă, pe primul loc situându-se cancerul sânului. În acelaşi timp, ţara noastră este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte mortalitatea prin cancer de col uterin (de 6,3 ori mai mult decât media ţărilor din Uniunea Europeană) şi acesta este în continuă creştere din cauza depistării tardive a bolii – statisticile arată că aproximativ 50% din cazuri sunt depistate în stadii avansate de boală.

Citeşte mai mult...
 

Leucemia este o afecţiune malignă a sângelui, care poate afecta persoane de orice vârstă. Caracterizată prin acumularea excesivă de globule albe, numite leucocite, leucemia este un cancer al celulelor sanguine.

Aceste celule se înmulțesc în continuu,  fiind sintetizate de măduva sau organele limfatice într-un ritm anormal, ele putând avea o diviziune celulară mult mai rapidă decât celelalte celule.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 4 din 5

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap - Politica de confidențialitate - Politica de retur - Regulile magazinului