+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli oncologice

Extramammary Paget disease high magBoala Paget este un tip rar de cancer mamar, reprezentând 1-4% din totalul cancerelor mamare. Boala a fost prima dată descrisă de Velpeau în 1856, însă Sir James Paget, un chirurg englez, a descoperit că eroziunea mamelonară este asociată unui cancer de sân.  Boala are o frecvență predominantă  la femei cu vârsta între  intre 40-60 de ani. Există și cazuri în care bărbații au fost afectați, însă nu  foarte multe. Pacienţii cu boala Paget mamara prezintă erupţie eczematoasă, cronica pe mamelon şi zona areolară. 

Citeşte mai mult...
 

neurom acusticNeuromul acustic este o tumoră necanceroasă, benignă a nervului vestibulo-cohlear. Deoarece ramurile nervului poate influența în mod direct echilibrul și auzul, presiunea provenită de la un neurom acustic poate cauza pierderi de auz, tinitus sau pierderi ale echilibrului.

Acest tip de tumoră se dezvoltă încet sau deloc, dar în unele cazuri poate crește rapid și devine atât de mare încât apasă pe creier și interferează cu funcțiile vitale.

Citeşte mai mult...
 

wilms-tumorTumora Wilms este un tip de cancer renal rar care afectează în special copiii. De asemenea, mai este cunoscut sub numele de nefroblastom şi este cel mai frecvent cancer de rinichi la copii. Boala afectează , în special copiii de 3, 4 ani şi devine mult mai puţin frecventă după vârsta de 5 ani.
Citeşte mai mult...
 

sarcomaSarcomul este un  tip de cancer care se dezvoltă în ţesuturi, în mod special, precum cele musculare sau la nivelul oaselor. Există două tipuri de sarcom: osteosarcomul, care  se dezvoltă de la oase şi  sarcomul de ţesut moale. Sarcomul de ţesut moale poate apărea la muşchi, la nivelul ţesutului adipos, la nervi, sau la cartilaje.
Citeşte mai mult...
 

Pagina 1 din 5

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 Următor > Sfârşit >>

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap